Biotoop

Kunstroute in Bovenkerk en Westwijk

Van 9 juli tot en met 25 september vormen Bovenkerk en Westwijk het podium voor de tijdelijke kunstroute Biotoop. Zes kunstenaars reageren met hun werk op de fysieke context van de wijken.​

Een voetpad, huizenblok, verkeersdrempels en de richting van een weg zijn vormgegeven aan de tekentafel. Hoewel we onze eigen omgeving hebben gemaakt, voelt het alsof we de regie over onze leefruimte zijn kwijtgeraakt; de bakstenen en het gecultiveerde groen lijken te bepalen waar we moeten kijken en hoe we ons moeten bewegen.

Biotoop brengt deze zomer zes kunstenaars samen die gefascineerd zijn door de manier waarop de leefomgeving invloed uitoefent op de mens. Én andersom. Zij bieden een nieuw perspectief op onze directe omgeving. Hun kunstwerken spelen met de publieke ruimte door verborgen details uit te lichten, objecten te vergroten en ons op het verkeerde been te zetten.

 

Bovenkerk en Westwijk

Van het voetbalveldje op Belcampoplantsoen het tot de berm bij Het Zwarte Pad, alle locaties van de kunstwerken zijn door buurtbewoners aangedragen.

Fiets de route

De zes kunstwerken worden verbonden door 26 unieke keramieken objecten van kunstenaar Hilde Onis, die de Amstelveense bomen versieren en route markeren. Voel je welkom om de kunstroute te bekijken én om deel te nemen aan de diverse activiteiten rondom de kunstwerken.

Kunstzinnige speurtocht

Verspreid over de wijken heeft Kunstenaar Hilde Onis een kunstzinnige speurtocht uitgezet. Keramieken objecten verborgen tussen het groen langs de route. Kan jij ze allemaal vinden?

Volg de speurtocht

Ontmoet de kunstenaars

Het Team

Biotoop is een initiatief van de gemeente Amstelveen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne-Fleur Pel – a.pel@amstelveen.nl

Het project is uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met Mette Samkalden | Kunstmest – projectleiding en concept, Rob de Melker | Kunstmest – advies en ontsluiting, Ellis Kat – curator Joseph Hughes – grafisch ontwerp.

FAQ Biotoop