Kunst en cultuur

Beeldende kunst, muziek, literatuur en theater in Amstelveen

Amstelveen biedt kunst en cultuur voor iedereen. De groenste gemeente van de Randstad heeft een unieke verzameling beeldende kunst in de openbare ruimte. Met verschillende podia, openluchttheaters en festivals loopt Amstelveen voorop op het gebied van podiumkunsten.

Met het Cobra Museum en Museum JAN herbergt Amstelveen twee vooraanstaande musea voor moderne kunst. Geniet in alle rust van hedendaagse kunst en cultuur in Amstelveen.

Kijk voor het aanbod, de juiste data, openingstijden en andere updates op de communicatiekanalen van de organisatoren en aanbieders.  

Muziek, dans & theater - Een schouwburg, twee openluchttheaters, verschillende kleinere podia en een uniek poppentheater. In Amstelveen kun je elke dag genieten van het beste op het gebied van cabaret, muziek, dans, theater en toneel.

Ontdek de hedendaagse kunst - Kunst, Cultuur en meer..

Bezoek de huidige tentoonstellingen

Beelden in het groen

Als groene gemeente in de Randstad heeft Amstelveen een prachtige verzameling met ruim tachtig beelden in de openbare ruimte. Van de klassieke Zuil met bloembak tot het controversiële 'Der Bogen’ van Armando. Volg de beeldenroute of ontdek de collectie op de interactieve kaart.

Naar de interactieve kaart

Een culturele dag in Amstelveen

Culturele festivals

Bibliotheek Amstelveen

De Bibliotheek Stadsplein is zeven dagen per week open voor ontspanning en ontplooiing. Voor een goed boek, een inspirerende ontmoeting, een bijzondere voorstelling of een creatieve workshop. Naast de locatie in het Stadshart ben je ook welkom bij de vestiging in Westwijk.

Meer info over de Bieb

FAQ Cultuur

Valentijnsdag in Amstelveen

Wil jij jouw Valentijn een leuk cadeau geven of verrassen met een romantisch diner? We hebben een selectie van leuke activiteiten voor je klaarstaan. Tijd om te plannen!