Kunst en cultuur

Beeldende kunst, muziek, literatuur en theater in Amstelveen

Amstelveen biedt kunst en cultuur voor iedereen. De groenste gemeente van de Randstad heeft een unieke verzameling beeldende kunst in de openbare ruimte. Met verschillende podia, openluchttheaters en festivals loopt Amstelveen voorop op het gebied van podiumkunsten.

Met het Cobra Museum en Museum JAN herbergt Amstelveen twee vooraanstaande musea voor moderne kunst. Geniet in alle rust van hedendaagse kunst en cultuur in Amstelveen.

Kijk voor het aanbod, de juiste data, openingstijden en andere updates op de communicatiekanalen van de organisatoren en aanbieders.  

Betoverend toneel in de buitenlucht

Het Amsterdamse Bostheater en Openluchttheater Elsrijk bieden meeslepende voorstellingen in een prachtige natuurlijke omgeving. Of je nu een fan bent van klassiek drama, hedendaags theater of live muziek, de openluchttheaters van Amstelveen zorgen voor een unieke ervaring te midden van weelderige bossen en groene parken. 

Geniet van shows in Openluchtheater Elsrijk en het Amsterdamse Bostheater

75 jaar Cobra - Ontdek hoe de geest van Cobra springlevend is in Amstelveen!

De nadruk van de Cobra-beweging op spontaniteit en experiment blijft vandaag de dag nog steeds invloed uitoefenen op de kunstwereld, zelfs na 75 jaar. Het daagde traditionele vormen van artistieke productie uit en hielp een nieuwe standaard te vestigen voor creatieve vrijheid en innovatie.

Festivals in Amstelveen voor jong en oud: - Ontdek cultuur of kom dansen op een muziekfestival!

Muziek, dans & theater - Een schouwburg, twee openluchttheaters, verschillende kleinere podia en een uniek poppentheater. In Amstelveen kun je elke dag genieten van het beste op het gebied van cabaret, muziek, dans, theater en toneel.

Ontdek de hedendaagse kunst - Kunst, Cultuur en meer..

Bezoek de huidige tentoonstellingen

Een culturele dag in Amstelveen

Culturele festivals

Bibliotheek Amstelveen

De Bibliotheek Stadsplein is zeven dagen per week open voor ontspanning en ontplooiing. Voor een goed boek, een inspirerende ontmoeting, een bijzondere voorstelling of een creatieve workshop. Naast de locatie in het Stadshart ben je ook welkom bij de vestiging in Westwijk.

Meer info over de Bieb

Beelden in het groen

Als groene gemeente in de Randstad heeft Amstelveen een prachtige verzameling met ruim tachtig beelden in de openbare ruimte. Van de klassieke Zuil met bloembak tot het controversiële 'Der Bogen’ van Armando. Volg de beeldenroute of ontdek de collectie op de interactieve kaart.

Naar de interactieve kaart

FAQ Cultuur