Kunst en cultuur

Beeldende kunst, muziek en theater in Amstelveen

Amstelveen biedt kunst en cultuur voor iedereen. De groenste gemeente van de Randstad heeft een unieke verzameling beeldende kunst in de openbare ruimte. Met verschillende podia, openluchttheaters en festivals loopt Amstelveen voorop op het gebied van podiumkunsten.

Met het Cobra Museum en Museum JAN herbergt Amstelveen twee vooraanstaande musea voor moderne kunst. Geniet in alle rust van hedendaagse kunst en cultuur in Amstelveen.

Vanaf 1 juni zijn de meeste culturele organisaties en locaties weer (beperkt) open. Kijk voor het aanbod, de juiste data, openingstijden en andere updates op de communicatiekanalen van de organisatoren en aanbieders.  Ga je er weer voorzichtig op uit? Bereid je bezoek dan goed voor en houd je aan de algemene richtlijnen.

Online Cultuur Beleven

De culturele instellingen van Amstelveen brengen cultuur naar jouw huiskamer. Livestreams en registraties van concerten, openingen en andere soort voorstellingen brengt creatief Amstelveen het culturele aanbod nog dichterbij.

Bekijk het hier!

Kunstinitiatieven

Zien je muren er wat leeg uit en ben je al een tijdje niet naar het museum geweest? De initiatieven op deze pagina helpen de kunst- en museumliefhebbers door de lockdown. 

Bekijk de Kunstinitiatieven

Verwacht: Frida Kahlo & Diego Rivera tentoonstelling

Vanaf mei 2021 verwachten we voor het eerst in Nederland een prachtige privecollectie met topkunst uit Mexico. De tentoonstelling van Frida Kahlo en andere Mexicaanse modernisten is in het Cobra museum te zien vanaf 28 mei tot 26 september

Meer over de tentoonstelling

Beelden in het groen

Als groene gemeente in de Randstad heeft Amstelveen een prachtige verzameling met ruim tachtig beelden in de openbare ruimte. Van de klassieke Zuil met bloembak tot het controversiële 'Der Bogen’ van Armando. Volg de beeldenroute of ontdek de collectie op de interactieve kaart.

Naar de interactieve kaart

Muziek, dans & theater - Een schouwburg, twee openluchttheaters, verschillende kleinere podia en een uniek poppentheater. In Amstelveen kun je elke dag genieten van het beste op het gebied van cabaret, muziek, dans, theater en toneel.

© Els Zweerink

Schouwburg Amstelveen

© P60

Poppodium P60

© Martijn Mulder

Cultuur-centrum Griffioen

© Chiel Eijt

Amsterdamse Bostheater

© Poppentheater Amstelveen Facebook

Amstelveens Poppen-theater

© ANNA Amstelveen

Cultureel centrum ANNA

Museum JAN in Amstelveen

Industrieel Jan van der Togt bracht een unieke collectie van glaskunst en hedendaagse kunst bijeen. Naast deze vaste collectie biedt het vriendelijke Amstelveense museum uitdagende wisselende tentoonstellingen.

Museum JAN

Cobra Museum voor Moderne Kunst

De Cobra-beweging bracht vlak na de Tweede Wereldoorlog een schok teweeg in de Nederlandse en internationale kunstwereld. Het Cobra Museum in Amstelveen is hét museum over deze roemruchte kunststroming. Het museum presenteert ook wisselende tentoonstellingen over 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst.

Cobra Museum

Amsterdam - Cobra Museum Routes - Kies je fietsroute van Amsterdam het museum

Platform C

Cultuur, Creativiteit en Communicatie onder één dak: Platform C is de overkoepeling van Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen. Het educatieve hart van Amstelveen voor iedereen die wil musiceren, dansen, leren en zich creatief wil ontwikkelen. 

Meer over Platform C

Een culturele dag in Amstelveen

© Museum JAN

's Ochtends: Museum JAN

© Anne Hamers - Gemeente Amstelveen

Lunchen in het Oude Dorp

's Middags: Cobra Museum

© Anne Hamers - Gemeente Amstelveen

Dineren in Stadshart Amstelveen

© Schouwburg Amstelveen

's Avonds: theater in de Schouwburg