Kunst en Cultuur

Beeldende kunst, muziek, literatuur en theater in Amstelveen

Amstelveen biedt kunst en cultuur voor iedereen. De groenste gemeente van de Randstad heeft een unieke verzameling beeldende kunst in de openbare ruimte. Met verschillende podia, openluchttheaters en festivals loopt Amstelveen voorop op het gebied van podiumkunsten.

Highlights - Ontdek cultuur en nieuwe smaken, voor jong en oud

Muziek, dans & theater - Een schouwburg, twee openluchttheaters, verschillende kleinere podia en een uniek poppentheater. In Amstelveen kun je elke dag genieten van het beste op het gebied van cabaret, muziek, dans, theater en toneel.

Nieuwe culturele hotspot: Theater De Landing

Een nieuwe, bruisende, culturele hotspot voor jong en cultuurminnend Amstelveen. Niet alleen voor studenten die in Uilenstede geland zijn maar voor iedereen die opzoek is naar eigenzinnige voorstellingen en activiteiten.

Meer informatie

Ontdek de hedendaagse kunst - Kunst, Cultuur en meer..

Bezoek de huidige tentoonstellingen

Een culturele dag in Amstelveen

Bibliotheek Amstelveen

De Bibliotheek Stadsplein is zeven dagen per week open voor ontspanning en ontplooiing. Voor een goed boek, een inspirerende ontmoeting, een bijzondere voorstelling of een creatieve workshop. Naast de locatie in het Stadshart ben je ook welkom bij de vestiging in Westwijk.

Meer info over de Bieb

Beelden in het groen

Als groene gemeente in de Randstad heeft Amstelveen een prachtige verzameling met ruim tachtig beelden in de openbare ruimte. Van de klassieke Zuil met bloembak tot het controversiële 'Der Bogen’ van Armando. Volg de beeldenroute of ontdek de collectie op de interactieve kaart.

Naar de interactieve kaart

FAQ Cultuur