Wandelen, fietsen en sporten in Amstelveen

Amstelveen is een ideale stad voor sport en beweging. Het Amsterdamse Bos, de parken en de polder verken je het beste al wandelend, joggend, fietsend of zelfs te paard. Kom in beweging in de groenste stad van de Randstad!

Wandelen in Amstelveen

Rustig genieten van bos en park? De wijken verkennen? Of cultuur snuiven door te wandelen langs de vele beelden die in Amstelveen staan? Het kan allemaal in Amstelveen. Er zijn verschillende wandelroutes door groen, stad en polder.

Bekijk wandelroutes

Wandelroutes

Fietsen

De fiets: Hollandser kan het niet. Verken Amstelveen, de Amstel en de polder op je snelle racefiets of gewoon rustig genietend op je vertrouwde stadsfiets. Ervaar niet alleen de rust en ruimte, maar ook de cultuur van Amstelveen en omgeving met de uitgebreide en diverse fietsroutes.

Bekijk fietsroutes
Een fietser in Amstelveen langs het Amsterdamse Bos

Fietsroutes

Hardlopen

Joggen, crossen of hardlopen? Amstelveen kent volop mogelijkheden voor de geoefende marathonloper en de gewone recreant. Ontdek de Poel al joggend langs het water of maak de avontuurlijke Boscross door het Amsterdamse Bos.

Waar kun je mooi hardlopen?

Paarrijden in Amstelveen - Te paard! Amstelveen kent maar liefst vier maneges. Tel daarbij de ruim 20 kilometer aan ruiterpaden door het Bos en de polder, en we kunnen Amstelveen gerust een eldorado voor de ruitersportliefhebber noemen.

FAQ Actief