Fietsroutes in Amstelveen

Amstelveen is een van de groenste gemeentes van de randstad. Ontdek de parken, het Bos, het gebied langs de Amstel en de weidse polders op de fiets. Meer zin in het ontdeken van de stedelijke omgeving op de fiets dan is de Cobra fietstocht een mooie route door Amstelveen en Amsterdam. Op deze pagina vindt je mooie fietsroutes in en door de gemeente Amstelveen.
Dus ga er lekker op uit!

De Amstelroute (21km)

Fiets het rijke historische buitenleven in met de Amstelroute. De fietstocht brengt je langs boerenhoeven en riviergezichten aan de sierlijke bochten van de Amstel, met de oprukkende stad als bijzondere achtergrond.

kijk hier voor de route

Fietsroute Amstelveen Groene Stad

Fietsroute Amstelveen Groene Stad gaat door een deel van de Groene AS. Deze route is circa 16 kilometer. Je fietst door de Middelpolder, bekend om zijn prachtige vergezichten. Het gebied is een grote trekpleister voor vogels.

Bekijk Fietsroute Groene Stad
Je ziet fietsers tussen de bomen door fietsen

De vogelfietsroute

Amstelveen is één van de groenste gemeenten van Nederland. Niet alleen bewoners weten dit te waarderen, maar ook diverse vogelsoorten. Wil je kennis met ze maken? Pak je fiets en geniet!

Bekijk de vogelfietsroute

Fietsen in het Amsterdamse Bos

Heb je geen zin om de stad te verkennen? Maak dan eens een fietstocht of wandeling door het Amsterdamse Bos. Er zijn speciale routes ontwikkeld. Het Amsterdamse Bos heeft 50 kilometer fietspad, dus er zijn mogelijkheden genoeg! Lees alles over fietsen in het Amsterdamse Bos op de website.

Plattegrond fietspaden Bos
Een fietser in Amstelveen langs het Amsterdamse Bos