Het Amsterdamse bos

Uitgelicht in het Amsterdamse Bos

Wandelen en fietsen in het Amsterdamse Bos

Met 50 kilometer fietspad en zeven wandelroutes door verschillende natuurgebieden is het Amsterdamse Bos een heerlijke plek voor wandelaars en fietsers. Huur een fiets bij de entree van het Bos of verken alle wandelroutes.

Amsterdamse Bos routes - Kies jouw gewenste afstand

De Boswinkel van het Amsterdamse Bos

Begin je bezoek aan het Amsterdamse Bos in de Boswinkel, dé ontvangst- en informatiebalie van het Bos. Je vindt er alles om je dag in het Amsterdamse Bos tot een succes te maken. Ook worden er regelmatig verrassende excursies en activiteiten georganiseerd.

De Boskalender

Sporten in het Amsterdamse Bos - Zwemmen, kanoën of roeien. Hardlopen, paardrijden, hockey of cricket. Individueel of in clubverband. Het Amsterdamse Bos is een prachtige groene locatie voor sport en spel.

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Een leuk en leerzaam uitje midden in het Amsterdamse Bos. Op Geitenboerderij Ridammerhoeve lopen bijna honderd melkgeiten en andere boerderijdieren. Leuk voor jong & oud. In de boerderijwinkel kan je ook rauwe geitenmelk en verse geitenijs proeven.

Meer over Geitenboerderij Ridammerhoeve
Geiten aaien Amsterdamse Bos

Bekijk Schotse hooglanders in het Amsterdamse Bos

In de winter en in de zomer kun je in het Amsterdamse Bos Schotse Hooglanders spotten. Laat je verrassen door deze imposante dieren tijdens je wandeling in het Amstersamse bos. 

Bekijk waar je de Schotse Hooglanders kunt spotten

5 x zien en doen in en rond het Amsterdamse Bos

Amsterdamse bos kaart

FAQ Amsterdamse Bos

Stem op jouw favoriete natuurfoto

Stem en maak kans op een van de VIP-tickets voor de tentoonstelling in het Cobra Museum