8x Amsterdamse Bos in Amstelveen

| Xienna Foe-Aman

Wist je dat het Amsterdamse Bos 3x groter is dan Central Park in New York? Dit grote prachtige bos biedt talloze mogelijkheden aan sport, ontspanning en evenementen. Ontdek 8x het Amsterdamse Bos in Amstelveen!

1. Fun forest

Fun Forest in Amstelveen is een uniek klimbos in het midden van het Amsterdamse Bos. In Fun Forest klauter je van de ene boom naar de andere. Over touwnetten, wiebelbruggen en evenwichtsbalken. Zowel voor jong & oud een spannend avontuur,  met negen verschillende parcours is er voor iedereen wat te beleven.

Bosbaanweg 3, Amstelveen - funforest.nl

2. Wandelen in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos telt maarliefst 7 prachtige wandelroutes met verschillende afstanden. Bij de Boswinkel kun je de routebeschrijvingen kopen of je vind ze online terug. Ga bijvoorbeeld voor de Oude Polderwandeling en begeef je langs De Oeverlanden waar je onder andere vogels kunt spotten. 

3. Fietsen en hardlopen in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos in Amstelveen is een prachtig natuurgebied met ongekende sportieve mogelijkheden. Er is 50 kilometer aan fietspaden, 3 verschillende hardlooproutes van 5, 10 en 21 kilometer, een veldlooproute van 3 kilometer en zelfs een boscross van 2,2 kilometer met 18 trimtoestellen. Allemaal te doen in het Amsterdamse Bos!

 
 

4. Kanoen in het Amsterdamse Bos

Met een kano kan je de natuur ontdekken vanaf het water. Je vaart midden in het Amsterdamse Bos wat je laat denken aan het Amazone gebied. Huur een kano en breidt het uit met een leuk picknick of BBQ arrangement. 

Grote Speelweide 5, Amstelveen - kanoverhuur-adam.nl

5. De Bosburger

Heb je trek maar wil je blijven genieten van de mooie natuur die het Amsterdamse Bos te bieden heeft? De bosburger bevindt zich in het Amsterdamse Bos, midden in de natuur! Bij de Bosburger geniet je op het terras van een onder andere heerlijke burgers met een prachtig uitzicht op het Amsterdamse Bos.       


Nieuwe Kalfjeslaan 19a, Amstelveen 

6. Geitenboerderij Ridammerhoeve

In het midden van het Amsterdamse Bos zit de Geitenboerderij Ridammerhoeve. Uiteraard kan je hier heel veel geitjes bekijken en zelfs voeren of aaien. Maar naast geitjes zijn er ook kippen, varkens, koeien en paarden. Ook zit er een mooie boerderijwinkel waar ze onder andere biologische groente, kaas en vlees verkopen. De speeltuin en het horeca gedeelte maakt deze boerderij een perfecte plek om een bezoekje aan te brengen. 

Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen - geitenboerderij.nl

7. Hoofdklasse Hockey

Het Wagenerstadion is gelegen in het Amsterdamse Bos, hier beleef je sport midden in de natuur! Echte sportliefhebbers kunnen hier terecht voor (inter)nationale Hockey wedstrijden. Na de wedstrijden kun je gemakkelijk het Amsterdamse Bos in om zelf te sporten of een andere activiteit te beleven. 

Nieuwe Kalfjeslaan 18, Amstelveen - knhb.nl

8. Het Bostheater

In de zomermaanden geniet je van de leukste theatervoorstellingen, filmavonden, concerten en Boslab theater festival allemaal te zien in het Amsterdamse Bostheater. Bekijk de voorstellingen in de openlucht en tegelijkertijd geniet je van de zonsondergang en de sterrenhemel, deze ervaring wil je niet missen!

De Duizendmeterweg 7, Amstelveen - bostheater.nl

 

Meer tips