5x kopen bij de boer

| Xienna Foe-Aman

In Amstelveen kan je terecht voor al jouw verse producten, verschillende soorten kazen tot aan verse zuilverproducten. Alles wordt zelfgemaakt door de Amstelveense boeren. Ontdek 5x kopen bij de boer voor verse lokale producten!

1. Geitenboerderij Riddammerhoeve

Bij Geitenboerderij Riddammerhoeve kan je langs gaan om dagverse producten in te slaan! Je kan er terecht voor dagverse geitenmelk en diverse zuivelproducten. In de boerderijwinkel koop je van eigen boerderij biologisch vlees, die je thuis lekker kan bereiden. Probeer ook eens hun beroemde Geitenijs! 

Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen - geitenboerderij.nl 

2. Rembrandthoeve

De enige echte cheese farm van Amstelveen, hier vind je de beroemde Gouda kaas waar wij in Nederland om bekend staan! Hier kan je het proces van kaas maken met je eigen ogen ondervinden, daarnaast kan je in de winkel allerlei verschillende soorten kazen proeven en kopen. Geniet thuis op de bank van je vers gekochte kaas met een lekker glas wijn!

Amsteldijk Noord 127, Amstelveen - rembrandthoeveamsterdam.nl

3. Boerderijwinkel Schrama

Bij Kaasboerderij Schrama kan je elke dag terecht voor versgemaakte kaas. Wil je de verschillende soorten kazen eens in het echt proberen? Ga dan langs bij de boerenwinkel waar ze je met open armen ontvangen en helpen met een goede keuze maken!

Nesserlaan 2, Amstelveen - kaasboerderijschrama.nl

4. De boeren van Amstel

Bij de boeren van Amstel vind je de lekkerste lokale zuivel. Houd je van van zuivelproducten, dan moet je hier zeker een keer langs! De boeren van Amstel zijn in veel lokale (super)markten verkijgbaar, probeer eens hun volle yoghurt bij je ontbijt!

Polderweg 24, Amstelveen - boerenvanamstel.nl

5. Clara Maria

Met een bezoek aan Clara Maria waan je jezelf weer terug in de tijd. De kaasboer laat zien hoe er kaas wordt gemaakt en loop ook langs de klompenmaker die de oerhollandse klompen voor je neus maakt. Ben je op zoek naar een leuke activiteit? Je kan hier terecht voor een 'Cheese experience' waarbij je allerlei soorten kazen gaat proeven. Alle kazen zijn te koop in hun souvenirwinkel! 

Bovenkerkerweg 106, Amstelveen - claramaria.nl

Meer Amstelveen

Fotowedstrijd: Natuurlijk Amstelveen

Doe mee aan de fotowedstrijd voor volwassenen én kinderen. Maak kans op leuke prijzen!