5x Foodfestivals en evenementen in Amstelveen

| Jochem Brak

Buiten de deur proosten & proeven? Aankomende zomer is de agenda gevuld met fijne festivals en evenementen met een culinair tintje.​ Zelfs de moeilijkste eter kan wat vinden wanneer ze op deze festivals rondstruinen tussen de foodtrucks en marktkraampjes.

Proefroute Tjalf Sparnaay - 25 mei – 15 juni, Museum Jan

De foodpaintings van Tjalf Sparnaay zijn om van te watertanden. Maar met canvas en olieverf maak je helaas geen smakelijke maaltijd. Daarom elke zaterdag proeverijen bij Museum Jan met lekkers van restaurants uit het Oude Dorp. Die hebben trouwens ook de rest van de week een aantal van deze unieke kunstwerkjes op hun kaart staan. Van een Tjalf Sparnaay burger tot de Sparnaays sorbetcoupe.

Proefroute Tjalf Sparnaay

Bacchus Wijnfestival - 7-8-9 & 14-15-16 juni, Amsterdamse Bos

Een wijntje hier, een dansje daar en dat allemaal in de buitenlucht. In het midden van het Amsterdamse Bos kun hier tot laat in de avond genieten van heel veel lekkers. Uiteraard vind je hier veel verschillende wijnen (meer dan 300!) maar ook foodtrucks waar je kunt afwisselen tussen borrelhapjes en driegangenmenu’s. Verse burrata en oesters maar ook een gewoon een goede burger. Welk wijntje daar het beste bij smaakt? Vraag dat maar aan de verschillende wijnwinkels en wijnmakers die aanwezig zijn.

Bacchus Wijnfestival

Kostverlorenhof Serveert - 29 juni, Kostverlorenhof

Kostverlorenhof is een van de best bewaarde geheimen voor foodies. Dit winkelcentrum herbergt een grote collectie aan authentieke internationale foodtentjes die voornamelijk open zijn om af te halen. Voor dit evenement werken deze restaurant samen en dat resulteert in een intiem foodfestival.

Kostverlorenhof Serveert

Japan Festival - 30 juni, Stadshart

Tijdens het Japan festival wordt de Japanse cultuur in het zonnetje gezet. Op het podium spelen Japanse artiesten, je kan er terecht voor Japanse producten en de hele dag door zijn er workshops over Japanse kunstvormen. Maar als je deze pagina hebt geopend ben je natuurlijk benieuwd naar de  Japanse gerechten die je er kunt uitproberen. Natuurlijk zijn er meerdere standjes met sushi en ramen maar wie iets nieuws wil proberen kan je hier ook terecht voor Okonomiyaki, Donburi en bekende Japanse streetfood gerechten als Takoyaki, Taiyaki, en Yaki-imo.

Japan Festival

Amstelveen Culinair - 6 Juli, de Poel

Bij smakelijk eten hoort een lekker uitzicht. Voor dit nieuwe foodfestival is gekozen voor de oever van de Poel. Glinsterend water, live muziek en lekkere hapjes. Echt iets voor de levensgenieters die eens wat nieuws willen proberen. Dit is het eerste jaar dat dit festival wordt georganiseerd en er zijn restaurants aangetrokken die ook voor het eerst op een foodfestival aanwezig zullen zijn zoals toprestaurant SAAM (sterwaardig) en sushi en dim sum van het nieuwe restaurant Fumi.

Amstelveen Culinair