Het Bloesempark in Amstelveen

Ieder voorjaar trekken de 400 bloeiende kersenbloesembomen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar ook buiten de bloeiperiode in maart/april is het ovaal-symmetrisch aangelegde Bloesempark een centrum voor rust en zingeving.

Bloeiperiode

De kersenbloesem kent een bloeiperiode van ongeveer twee weken in maart/april, De precieze periode is afhankelijk van temperatuur, wind en neerslag.

Buiten het bloesemseizoen

Hoewel de lente de tijd is waarin de bomen volop bloeien, heeft het park gedurende het hele jaar zijn eigen charme en schoonheid te bieden.De kale takken creëren een schilderachtig silhouet tegen de lucht en laten de structuur en vorm van de bomen opvallen.

Eten in het Oude Dorp van Amstelveen - Op loopafstand van het Bloesempark vind je leuke restaurants

Deel je mooiste foto's van het bloesempark met ons via Facebook en Instagram met de tag #visitamstelveen

Iedere boom heeft een naam

De kersenbomen in het bloesempark zijn in 2000 door de Japanese Women’s Club geschonken aan de gemeente Amstelveen. Iedere boom in het symmetrische park heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam. Bloemen en de natuur hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem (‘Sakura’) staat voor een nieuw begin. Het verwaaien van de bloesem verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Met de fiets naar het Bloesempark

Huur een fiets bij Grand Hotel Amstelveen en fiets naar het Bloesempark in Amstelveen. Combineer het met een bezoekje aan het oude dorp en geniet van al het moois in Amstelveen. Huur 3 uur lang een fiets voor €17,50 per persoon.
 
 

Fiets huren

Kom Langs!

Adres:
Doorweg 32, 1182 DB Amstelveen

Een dagje Amstelveen - Combineer je bezoek aan het kersenbloesempark met een wandeling door het Amsterdamse Bos.