Het Bloesempark in Amstelveen

Ieder voorjaar trekken de 400 bloeiende kersenbloesembomen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar ook buiten de bloeiperiode in maart/april is het ovaal-symmetrisch aangelegde Bloesempark een centrum voor rust en zingeving.

Bodemverbetering Bloesempark

De gezondheid van het Bloesempark gaat al een paar jaar achteruit. Lees hier wat het Amsterdamse Bos doet om de bodemkwaliteit te verbeteren.

Lees verder

Met de fiets naar het Bloesempark

Huur een fiets bij de Boshalte en bekijk ook gelijk de andere hoogtepunten van het Amsterdamse Bos. Combineer het met een bezoekje aan het oude dorp en geniet van al het moois in Amstelveen.

Fiets huren

Eten in het Oude Dorp van Amstelveen - Op loopafstand van het Bloesempark vind je leuke restaurants

Iedere boom heeft een naam

De kersenbomen in het bloesempark zijn in 2000 door de Japanese Women’s Club geschonken aan de gemeente Amstelveen. Iedere boom in het symmetrische park heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam. Bloemen en de natuur hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem (‘Sakura’) staat voor een nieuw begin. Het verwaaien van de bloesem verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Een dagje Amstelveen - Combineer je bezoek aan het kersenbloesempark met een wandeling door het Amsterdamse Bos.