Het Bloesempark in Amstelveen

Ieder voorjaar trekken de 400 bloeiende kersenbloesembomen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar ook buiten de bloeiperiode in maart/april is het ovaal-symmetrisch aangelegde Bloesempark een centrum voor rust en zingeving. Lees alles over een uniek stukje Japan in Nederland.

Kersenbloesem-feest

Als in Japan de kersenbomen in bloei staan trekt iedereen massaal de parken in, beladen met manden vol voedsel. Ook in Amstelveen picknicken we inmiddels in grote getale op veelkleurige zitkleedjes om onder de bloeiende bomen Hanami Matsuri (Kersenbloesemfeest) te vieren.

Iedere boom heeft een naam

De kersenbomen in het bloesempark zijn in 2000 door de Japanese Women’s Club geschonken aan de gemeente Amstelveen. Iedere boom in het symmetrische park heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam. Bloemen en de natuur hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem (‘Sakura’) staat voor een nieuw begin. Het verwaaien van de bloesem verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Bloeiperiode

Wanneer de 400 bomen in het Bloesempark in bloei staan is helaas nooit exact te voorspellen. De kersenbloesem kent een bloeiperiode van ongeveer twee weken in maart/april, De precieze periode is afhankelijk van temperatuur, wind en neerslag.

Een dagje Amstelveen - Combineer je bezoek aan het kersenbloesempark met een wandeling door het Amsterdamse Bos. Of kom lekker lunchen in het Oude Dorp. Picknicken in het park? Bestel dan alvast je picknickmand!

© Gemeente Amstelveen

Bestel hier je picknickmand

© Gemeente Amstelveen

Kom lunchen in het Oude Dorp

Wandelroutes in het Amsterdamse Bos