Wandelroutes in Amstelveen

Amstelveen is een prachtige gemeente om te wandelen. Ontdek de parken, het Bos, het gebied langs de Amstel en de weidse polders te voet. Wandelend genieten van de natuur of op ontdekkingtocht door de wijken, de natuur en de historie van Amstelveen. Op deze pagina vindt je mooie (wijk)wandelroutes in en door de gemeente Amstelveen.
 

Wijkwandeling Westwijk (4km)

Ontdek de natuur van Westwijk. De wandeling start en eindigt bij op het Westwijkplein. De wandeling brengt je langs de mooiste plekken van Westwijk en is goed te doen met rolstoel en kinderwagen.

Bekijk hier de route

Wijkwandeling Randwijck (3,2 km)

In de periode 1924 tot ongeveer 1950 is de wijk Randwijck gebouwd. Kenmerkend zijn kleine buurten met eigen voorzieningen. Ontdek het groen van de wijk. 

Bekijk hier de route

Wijkwandeling Middenhoven

De wijk is vernoemd naar een boerderij Middenhoeve. Deze boerderij bestaat nog steeds. De heer B.J.Galjaard heeft het wijkpark ontworpen met daarin een een apart heemparkje.

Kijk hier voor de route

Wijkwandeling Elsrijk (2,5 km)

De huidige bebouwing van de wijk dateert uit de jaren dertig van de 20e eeuw: ruim opgezet en met veel groen. De ontwerper, de heer C. P. Broerse, liet hier cultuur en natuur samen gaan. Ga het zelf ervaren in de wijk. 

Bekijk hier de route

Wijkwandeling Bankras Kostverloren-hof (2,5km)

De wijk is gebouwd in de jaren zestig. Wat opvalt is de centrale waterpartij die door de wijk van Noord naar Zuid meandert. Kijk, ruik en voel vooral de natuur! Je zult zien dat er veel te ontdekken valt. 

Bekijk hier de route

Glas & Land wandelroutes - Samenwerkingsproject van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en Haarlemmermeer