5x De Nieuwste Hotspots van Amstelveen

| Jochem Brak

Er gebeurt veel in de restaurantscene. Elk jaar openen nieuwe restaurants die je maag doen knorren en je mond laten watertanden. Hier zijn vijf hotspots die zich het afgelopen jaar in Amstelveen hebben gevestigd. Van een instagrammable zoete snack voor tijdens het winkelen tot fine dining op topniveau.

SAAM - Open sinds november 2022

Binnen de muren van SAAM schittert de Nederlandse chef Margot Janse. Jarenlang stond zij aan het roer van de keuken bij Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika, en wist ze herhaaldelijk het restaurant een eervolle plek te bezorgen op de lijst van 's werelds 50 beste restaurants

Dat Margot Janse lange tijd in Zuid-Afrika in de keuken heeft gestaan, zie je terug in het menu van SAAM, dat Nederlandse en Zuid-Afrikaanse culinaire tradities verweeft. Een verwijzing hiernaar schuilt in de samenvoeging van de woorden 'South Africa' en 'AMstel' tot de naam SAAM.


Amstelzijde 59, 1184 TZ - saamrestaurant.nl

De Poelier - Open sinds oktober 2022

Als je "poelier" hoort, denk je waarschijnlijk aan een slager die vooral gevogelte verkoopt. Dan heb je het bij De Poelier gedeeltelijk aan het juiste eind. Geen slager, maar wel vers vlees met de nadruk op wild en gevogelte. Ben jij een beetje van het bourgondische leven? Dan ben je bij De Poelier aan het juiste adres. Klassieke recepten van hoog niveau samen met heerlijke wijntjes. Denk aan een ragout van gevogelte, ravioli van eend of een unieke variant van klassieke kipsaté. Begin je al te watertanden? Zet dan je jagershoed of jachtpet op en kom gauw langs.

Stationsstraat 9, 1182 JM - restaurant-depoelier.nl

Micaro - Open sinds mei 2023

Bij Micaro in Amstelveen maak je een culinaire reis door de Aziatische keuken. Dit is Asian fine dining waarbij gerechten van topkwaliteit worden gecombineerd met passende wijn, Japanse whisky of sake om een unieke smaakbelevingen te creëren.

Chef-kok Ming maakt gebruik van exclusieve ingrediënten zoals Palmesteyn Runderen van het Franse ras Blonde d'Aquitaine en de beroemde Japanse Wagyu-runderen. Na een lange carrière in de keuken gaat hij voor zijn eigen restaurant weer terug naar de basis: De beste ingredienten tot in de perfectie bereidt.


Dorpstraat 90, 1182 JH - Restaurant Micaro

Restaurant Fumi - Open sinds mei 2023

Restaurant Fumi zit amper een jaar in Amstelveen en is nu al een van de beste all you can eat restaurants van de stad, en dat komt niet alleen door hun diverse scala aan Aziatische gerechten die ze serveren.

In tegenstelling tot sommige all-you-can-eat restaurants waar het draait om zoveel mogelijk gerechten per gang te bestellen, is bij Fumi de regel beperkt tot één gerecht per gang per persoon. Dit zorgt ervoor dat je niet overweldigd wordt door een overvloed aan smaken op tafel, maar je echt kunt concentreren op elk afzonderlijk gerecht.

Dat betekent niet dat er niet genoeg te proeven valt. Er is van alles te proberen, je kunt genieten, van verse Japanse sushi en nigiri tot authentieke regionale gerechten, zoals krokante Peking-eend of smaakvolle roergebakken Teriyaki.

Dorpsstraat 68, 1182 JG - Professor E.M. Meijerslaan 6, 1183 AV - Fumi Amstelveen

Waffle Island - Open sinds september 2023

Vanaf een klein eilandje midden in het Binnenhof van Stadshart Amstelveen, serveert Waffle Island heerlijke bubble waffles, milkshakes, crêpes, cheesecakes en Belgische wafels. Eigenlijk kun je hier terecht voor alles wat zoet is.

Natuurlijk, een perfecte beloning na een middagje winkelen, maar wees voorzichtig met je nieuwe kleding, want deze goedgevulde wafels spatten niet alleen van het scherm!


Binnenhof 57Winkelcentrum Stadshart Amstelveen

Amstelveen is om te smullen

Het is culinair genieten in Amstelveen! Proef lokale specialiteiten, van kaas en chocola tot boerenyoghurt en geitenmelk. Maak een culinaire wereldreis langs toko’s en toprestaurant of ga het  café in voor een biertje van Amstelveense bodem.

Ik schuif aan tafel!
restaurant Paardenburg Amstelveen

Stem op jouw favoriete natuurfoto

Stem en maak kans op een van de VIP-tickets voor de tentoonstelling in het Cobra Museum