7x lekkere terrasjes in Amstelveen

| Team Visit Amstelveen

Het terrasjesseizoen is weer geopend! Daarom hebben wij heb een lijstje opgesteld met de lekkerste terrasjes van Amstelveen. Of je nu vlakbij de winkels wilt zitten of midden in de natuur, alles kan in Amstelveen. Ga ze deze zomer allemaal af en geniet heerlijk van een drankje en een hapje in de zon, langs het water of in de stad!

1. Wijngaard de Amsteltuin

Waan jezelf een god in Frankrijk zonder de grens over te gaan. Geniet van een heerlijke high wine mand, gevuld met gevarieerde hapjes en een gekoelde fles wijn uit Wijngaard de Amsteltuin! Van mei t/m september kan je hier in de weekenden genieten van een wijntje op een terras tussen de wijnranken. Wat wil je nog meer?! 

Langs de Akker 5, Amstelveen - Amsteltuin.nl (hier kan je reserveren)

2. Kek! In het Jagershuis

Heerlijk langs het water met een paar kekke biertjes! Dat is pas zomer. Voor het tweede, en misschien wel laatste jaar kan je bij het Jagershuis genieten van deze pop-up van brouwerij KEK. De twee broers achter KEK! komen uit Ouderkerk aan de Amstel en ze hebben een prachtige plek uitgekozen want er is geen ander terras waar je zo'n prachtig uitzicht hebt op Ouderkerk. Voor een dagje uit kun je het terras combineren met een rondje fietsen, suppen op de Amstel, of een spelletje jeu de boules.

 

Amstelzijde 4, Amstelveen - KEK! In het Jagershuis

3. Luciaʼs rooftop terrace

Het dakterras van Lucia’s is misschien wel het best bewaarde geheim van Amstelveen. Weinig mensen weten dat je hier ook zonder hotelovernachting bij Cityden gewoon kan komen om te dineren en te borrelen. Het terras is dagelijks open tot 22:00 uur dus zelfs in hartje zomer kan je hier met een wijntje of mocktail in je hand de zonsondergang bekijken. Ook een verdieping lager heb je met slecht weer prachtig uitzicht.

Stroombaan 1, Amstelveen - www.cityden.com

4. Het Wapen van Amstelveen

Wat ooit een kruidenierswinkel was, is nu het gezelligste bruine café van Amstelveen. Middenin het Oude Dorp kan je op een zonnige dag terecht op het sfeervolle terras van het Wapen van Amstelveen. Hier eet je een ouderwets bittergarnituurtje of gewoon een portie kaas of leverworst. Kortom: op dit terras beleef je de echte oudhollandse gezelligheid.

Dorpsstraat 76, Amstelveen - HetwapenvanAmstelveen.nl

5. Café Restaurant Heisa

Zodra de zon schijnt is het ruime terras van Café Restaurant Heisa de place to be.  Hier komen mediterrane gezelligheid en Hollandse nuchterheid samen. Geniet van het uitzicht op alle bootjes die voorbij varen. Heb je zelf een boot? Leg ‘m aan bij Heisa’s steiger en stap zo het terras op. Op de kaart vind je alles van koffie met gebak en een gezellige borrel tot een uitgebreide maaltijd.

Amstelzijde 45, Amstelveen - Café Restaurant Heisa 

6. Il Caffè

Met zijn locatie op Uilenstede zou je denken dat Il Caffè alleen voor studenten is, maar ook veel andere groepen weten deze mooie plek te vinden. Op de kaart staan tijdloze hapjes zoals patatas bravas en nacho's. Daarnaast laten gefrituurde bloemkoolbites en rendangtaco's goed zien dat de jeugd van tegenwoordig nog steeds innoveert op het gebied van borrelhapjes.

Net als de kaart is het interieur en exterieur een vrolijke mix. Picnictafel, fauteuils en vintage krukjes. Wil je een terras pakken als een student zonder je zorgen te hoeven maken over toetsweken en studieprojecten, dan ben je hier aan het juiste adres.


Uilenstede 346, Amstelveen - il-caffe.nl

7. BLVD Café

Combineer dit terrasbezoek met een shoppingsessie in Stadshart Amstelveen of met een culturele voorstelling in de Schouwburg. Het terras van BLVD Café ligt perfect op de zon en ze hebben een heerlijke menukaart. Het Cobra Museum zit ook op loopafstand dus je kan er een dagvullend programma van maken! 

Stadsplein 10, Amstelveen - blvdcafe.nl

Foodfestivals met terrasjes

Voor een perfect terrasje heb je twee dingen nodig: 1. Lekkere drankjes/hapjes & 2. Een tafeltje in de buitenlucht. De volgende foodfestivals scoren op beide punten uitstekend.