Natuurlijk Amstelveen: maak de mooiste foto!

In de lente is de natuur van Amstelveen op haar mooist. Hoe leuk is het om dat vast te leggen en er ook nog iets mee te winnen? Doe snel mee aan de fotowedstrijd van Visit Amstelveen en Canon!

Ga op ontdekkingstocht in de polders, bossen en parken van Amstelveen en maak de mooiste natuurfoto. Upload deze foto via VisitAmstelveen.nl en schrijf er een verhaal bij. Ook dat verhaal vinden we belangrijk, want we willen graag weten waarom je juist die ene foto wilde maken. Niet alleen je foto, maar ook het bijbehorende verhaal weegt dus mee bij de beoordeling van de inzending. Dat verhaal hoeft trouwens niet lang te zijn, een paar regels is voldoende. En wie weet is jouw foto straks te zien in de speciale tentoonstelling in het Cobra Museum!

Iedereen mag meedoen, van jong tot oud, van ervaren tot onervaren en in bezit van camera of gewoon een smartphone. Zowel een vakjury als een publieksjury zal zich over de inzendingen buigen. De mooiste foto’s krijgen een plekje in een expositie, maar voor de winnaar ligt er ook een mooie prijs klaar. Ook kinderen mogen uiteraard meedoen en met hun camera of smartphone de natuur van Amstelveen ontdekken. Voor kinderen tot en met 12 jaar hebben we zelfs een speciale prijs!

Meedoen kan tot en met 21 april 2024. Pak je camera en (her)ontdek het groen van Amstelveen!

Prijzen

De mooiste beloning voor de winnaars is natuurlijk dat jouw foto wordt opgenomen in een speciale Natuurlijk Amstelveen expositie in het Cobra Museum. Daarnaast zijn er de volgende prijzen te winnen:

De Jury

Fotografietips - Tips van Jurylid en Landschapsfotograaf Bas Meelker

Nog meer tips voor landschapsfotografie

Bas Meelker deelt op zijn website praktische tips voor zowel beginnende als ervaren fotografen.

Lees verder

Voorwaarden


Door een foto in te zenden, ga je akkoord met de voorwaarden die aan de wedstrijd zijn verbonden. De volledige voorwaarden zijn hier te vinden.

  • De ingezonden foto moet in Amstelveen zijn gemaakt en echt door jou zijn genomen.
  • Deelnemers mogen maximaal 3 inzendingen doen, waarbij per inzending maximaal 1 foto kan worden geüpload.
  • De fotowedstrijd staat open voor zowel inwoners als bezoekers van Amstelveen. 
  • De grootte van de inzending mag maximaal 6 MB zijn. Bewaar je originele bestanden, omdat we grotere formaten nodig hebben voor de tentoonstelling in het Cobra Museum.
  • Visit Amstelveen krijgt toestemming om de foto te gebruiken ter promotie van de wedstrijd, zoals het delen via de website en sociale media.
  • Foto's mogen worden bewerkt. Toegestane bewerkingen zijn onder meer het maken van uitsneden, verscherping, aanpassing van contrast, helderheid, schaduwen, hooglichten en witbalans. Ook het verwijderen van vuiltjes en vlekjes is toegestaan. Niet toegestaan is het klonen van elementen uit andere beelden en het verwijderen van beeldbepalende elementen uit de ingezonden foto.

Niet alleen voor de pro's

Ga jij vaak de natuur in met je mobiel op zak? Dan is deze prijsvraag ook interessant voor jou. Naast compositie kijkt de jury ook naar het verhaal achter de foto.