Buiten het boekje

Behind the Originals

De Amstelveen Original van Bibliotheek Amstelland is Meliza de Vries. Zij is programmamaker en woordkunstenaar. Gedichten van haar zijn verschenen in verschillende literaire tijdschriften, zoals Het Liegend Konijn, Deux Ex Machina en De Optimist. Regelmatig treedt zij op tijdens festivals zoals Dichters in de Prinsentuin, Hongerige Wolf en Keti Koti Festival en toerde met de Poëziebus door Nederland en België. In en buiten de Bibliotheek ontwikkelt Meliza activiteiten waarin woordkunst centraal staat.

Meliza de Vries

"Ik probeer originele manieren te vinden om mensen te inspireren en hun verhaal vorm te laten geven", vertelt Meliza. "Dat vind ik belangrijk als woordkunstenaar, dat ik ook een platform creëer waar anderen hun verhaal vertellen en delen met elkaar."

Een voorbeeld is de workshop Buiten het Boekje. Kinderen maken daar een gedicht door middel van het wegstrepen van woorden. Vervolgens maken zij van de kaft een kunstwerk en schrijven het gedicht erop met een graffitistift. Zo zijn kinderen met woorden bezig en leren andere vaardigheden om geinspireerd te raken en een gedicht te maken. Ook gaf zij een workshop Vinylplaatpoëzie aan jongeren. Op basis van de cover van een langspeelplaat schreven zij een gedicht op de LP zelf. 

Alle workshops van Bibliotheek Amstelland