A vintage treasure hunt

Behind the Originals

2ndx.nl (SecondTime) is in Amstelveen een begrip voor high-end 2e hands/vintage kleding. Een ware schatkamer voor de mooiste en meest bijzondere exclusieve designerkleding en vintage mode.  In 2008 overgenomen door styliste en concept creator van "exchange your wardrobe", Coosje van Schie. Zij is dagelijks opzoek naar de laatste trends en originaliteit op het gebied van mode.

De sensatie van de jacht!

Tweedehands shoppen (thrifting) is de beste schattenjacht aller tijden! Als je door de rekken graaft, vind je altijd wel iets moois: een vintage broek, een afgeprijsde designerjurk of zelfs een betaalbare designer handbag.

Je bent daarnaast veel trotser op wat je draagt omdat je de tijd hebt genomen om zelf het speurwerk te doen. Bovendien vertraagt het de cirkel van kleding die op de vuilnisbelt belandt. Het is de duurzame en betaalbare manier om een unieke garderobe en stijl te hebben.

Thrifter tips!

Wordt jij ook een thrift topper? Hieronder een paar tips om je schatkaart mee aan te vullen.

  1. Wees een bewuste koopjesjager! Met lage prijzen is het makkelijk om teveel te kopen, maar denk wel na over de kleding die je koopt zodat je niet spullen overhoudt die je eigenlijk niet zult dragen.
     
  2. Ga vaak en heb geduld! Winkels als 2nDX voegen elke dag nieuwe voorraden toe, dus hoe vaker je rondkijkt, hoe groter de kans dat je dat ene unieke kledingstuk vindt.
     
  3. Probeer dingen aan! Zelfs als het je maat is kan je nooit zeker weten of het past, vooral omdat er verschillende merken door elkaar hangen.
     
  4. Bekijk elke sectie, zelfs die van het andere geslacht. Je weet nooit wat voor moois er te vinden is.

Exchange your warderobe

Het winkelen naar tweedehands kleding gaat niet alleen om het kopen van kleding, maar ook om het verkopen daarvan. Zo maak je niet alleen meer ruimte in je kledingkast maar help je ook om jouw kleding een tweede huis te vinden.

De impact van kleding
Voor het maken van de gemiddelde spijkerbroek is meer dan 7.000 liter water nodig. Door een broek tweedehands te kopen bespaar je dus genoeg om wel 700kg pasta te koken. Wel goed opletten dat je daarna geen rode saus op je kleding knoeit!

Kom langs!

Adres:
Frans Halslaan 31, 1181 TK Amstelveen

Contact:
www.2ndx.nl

Openingstijden:
Do-Za: 13:00 – 18:00

 

Meer Amstelveen