Routes in Amstelveen

Amstelveen is een prachtige gemeente om te wandelen of te fietsen. Ontdek de parken, het Bos, het gebied langs de Amstel en de weidse polders te voet. Wandelend genieten van de natuur of op ontdekkingtocht door de wijken en de historie van Amstelveen. Op deze pagina vindt je mooie (wijk)wandelroutes in en door de gemeente Amstelveen.

Samen op stap - Rondleidingen en wandelingen

De historische routes

In Amstelveen zijn routes uitgezet om de geschiedenis van de stad zichtbaar te maken. De rijke historie is nog steeds te zien in de unieke bezienswaardigheden, bijzondere bewoners en opmerkelijke gebouwen die verspreid door de stad te vinden zijn. Informatiepanelen langs de routes geven aanwijzingen over wat er op die plek te zien is. Elke route heeft zijn eigen thema, van de oorsprong als eeuwenoud boerendorp tot de Tweede Wereldoorlog. Neem de tijd om de geschiedenis van Amstelveen te ontdekken!

Het Amsterdamse Bos

Of je nu voor het eerst Het Amsterdamse Bos bezoekt of een frequente bezoeker bent, wandelen in het bos is een heerlijke manier om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Het Amsterdamse Bos is drie keer zo groot als Central Park in New York met meer dan 200 km fiets- wandel- en ruiterpaden. Zorg dat je goede wandelschoenen aantrekt en gekleed bent voor het weer. Je kan ervoor kiezen om zelf een pad te bewandelen door het bos, of om één van de verschillende routes te volgen.

Meer Groene routes

De parken en polders van Amstelveen zorgen voor prachtige uitzichten en de kans om verschillende soorten flora en fauna te spotten die uniek zijn aan Nederland. Iets wat je alleen in Amstelveen kan vinden zijn de Heemparken die beplant zijn met oorspronkelijke wilde planten van ons land.

Met ruim 100 m² park per inwoner hoef je nooit ver te zoeken naar een stukje groen, er is altijd wel een park of polder in de buurt om te verkennen. Met de volgende routes maak je vast een goede start:

Routes van het IVN

Met elkaar of alleen de natuur in gaan is niet alleen fijn om te doen maar het is nog gezond ook. IVN heeft veel mooie routes ontwikkeld in en rondom Amstelveen. Daarnaast geven ze ook regelmatig rondleidingen.

Bekijk hier de routes

Glas & Land wandelroutes - Samenwerkingsproject van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en Haarlemmermeer

Stem op jouw favoriete natuurfoto

Stem en maak kans op een van de VIP-tickets voor de tentoonstelling in het Cobra Museum