Is de herfst het beste culinaire seizoen? Het zou zomaar kunnen. Terrasjes worden omgeruild voor vuurkorven en knusse tafeltjes. Geen lichte salades, maar volle smaken van pompoen, paddenstoelen en wild vlees. Je ziet het terug bij de restaurants die zich juist in dit seizoen volledig richten op de beleving op het bord.
Tiny bites, big Flavours
De restaurants aan de Amstelzijde organiseren voor de vierde keer het evenement ‘Tiny Bites, Big Flavours’. Voor een vast bedrag kan je een smaakvolle amuse-tour maken langs vijf toprestaurants aan de Amstelzijde.
-
Tiny bites, big Flavours
Tiny bites, big Flavours
Op 8 november 2025 organiseert Amstelzijde Restaurants voor de 4e keer ‘Tiny bites, big Flavours’. Een amuse-tour langs 5 restaurants aan de Amstelzijde.
zaterdag 8 november
Wildweken bij Brasserie 10
Tijdens de Wild Weken van Brasserie 10 staat elke week een ander soort wild in de spotlight. Rijke sauzen en aardse tonen brengen de herfst tot leven.
-
Proef het seizoen, 4 weken lang verrassend wild!
Proef het seizoen, 4 weken lang verrassend wild!
Proef de herfst tijdens de Wildweken bij Brasserie 10! Van 20 okt t/m 16 nov geniet je van wekelijks wisselende wildgerechten vol seizoenssmaken, ambacht en creativiteit.
t/m 16 november
Cocktail Diner – For the Curious
Op 20 november nodigt Atmosphera nieuwsgierige fijnproevers uit voor een exclusieve culinaire ervaring: het Cocktail Diner – For the Curious. Tijdens deze bijzondere avond worden gasten meegenomen op een smaakvolle reis van vijf gangen, elk gerecht zorgvuldig gecombineerd met een bijpassende signature cocktail.
-
Cocktail Diner, for the curious
Cocktail Diner, for the curious
Laat je op 20 november meenemen in een culinaire beleving van 5 gangen met 5 bijpassende signature cocktails samengesteld door Atmosphera
donderdag 20 november
Wijnproeverij in het Jagershuis
In het pop-uprestaurant van brouwerij Kek wordt deze avond iets anders geserveerd dan speciaalbiertjes. Wijnimporteur Paul Zekveld deelt zijn uit-de-hand-gelopen hobby met andere wijnliefhebbers. Meer dan dertig wijnen uit Bourgogne, Beaujolais, Loire, Rhône, Piemonte, Toscane en Valtellina zijn deze avond te proeven.
-
Wijnproeverij in het Jagershuis
Wijnproeverij in het Jagershuis
Ontdek een leuke wijnproeverij bij Kek in Het Jagershuis. Geschikt voor wijnliefhebbers van alle niveaus. Betaalbaar genieten! Gratis toegang.
zondag 23 november
Pop-up kaasfondue in de Wijngaard
In ’t Glazen Huis, de sfeervolle kas met uitzicht op de wijnranken, opent tijdelijk een pop-up kaasfonduerestaurant. Hiervoor wordt samengewerkt met chef Bart van Lieshout, bekend van zijn ervaring in diverse gerenommeerde restaurants in Amstelveen en Amsterdam. Onder de naam Bart Kookt! verzorgt hij tijdens deze bijzondere avonden een smaakvolle beleving met verfijnde amuses, verrassende voorgerechten en een luxe kaasfondue als hoogtepunt.
-
Kaasfondue pop-up restaurant in wijngaard de Amsteltuin
Kaasfondue pop-up restaurant in wijngaard de Amsteltuin
Ontdek de pop-up kaasfondue in wijngaard De Amsteltuin! Geniet van een luxe diner van chef Bart van Lieshout met wijn, fondue en dessert in ’t Glazen Huis. Een unieke culinaire beleving tussen de wijnranken.
8 november, 9 november en nog 2 dagen
Dutch Wild in de Wijngaard
In de late herfst, wanneer het buiten koud en nat is, zorgt de Amsteltuin voor warmte en gezekigheid. Tijdens het weekend van vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 november presenteren de chefs van de Dutch Horeca Group een bijzonder culinair viergangen wildarrangement in ’t Glazen Huis van de wijngaard, waarbij de gerechten ter plekke op een smoker op het terras buiten de kas worden bereid.
De gangen worden begeleid door wijnen van eigen bodem, zorgvuldig geselecteerd of gemaakt door de Amsteltuin zelf.
De avond wordt afgesloten met een dessert en koffie of thee op het verwarmde terras, waar de vuurkorven zorgen voor een knusse afsluiting van een verfijnde herfstervaring.
-
Dutch Wild in 't Glazen huis
Dutch Wild in 't Glazen huis
Geniet van een sfeervolle herfstavond tijdens ‘Dutch Wild in ’t Glazen Huis’ in de Amsteltuin. Proef een viergangen wilddiner met bijpassende wijnen, bereid op een smoker tussen de wijngaarden.
21 t/m 23 november