| Team Visit Amstelveen

Is de herfst het beste culinaire seizoen? Het zou zomaar kunnen. Terrasjes worden omgeruild voor vuurkorven en knusse tafeltjes. Geen lichte salades, maar volle smaken van pompoen, paddenstoelen en wild vlees. Je ziet het terug bij de restaurants die zich juist in dit seizoen volledig richten op de beleving op het bord.

Wildweken bij Brasserie 10

Tijdens de Wild Weken van Brasserie 10 staat elke week een ander soort wild in de spotlight. Rijke sauzen en aardse tonen brengen de herfst tot leven.

Cocktail Diner – For the Curious

Op 20 november nodigt Atmosphera nieuwsgierige fijnproevers uit voor een exclusieve culinaire ervaring: het Cocktail Diner – For the Curious. Tijdens deze bijzondere avond worden gasten meegenomen op een smaakvolle reis van vijf gangen, elk gerecht zorgvuldig gecombineerd met een bijpassende signature cocktail.

Wijnproeverij in het Jagershuis

In het pop-uprestaurant van brouwerij Kek wordt deze avond iets anders geserveerd dan speciaalbiertjes. Wijnimporteur Paul Zekveld deelt zijn uit-de-hand-gelopen hobby met andere wijnliefhebbers. Meer dan dertig wijnen uit Bourgogne, Beaujolais, Loire, Rhône, Piemonte, Toscane en Valtellina zijn deze avond te proeven.

Pop-up kaasfondue in de Wijngaard

In ’t Glazen Huis, de sfeervolle kas met uitzicht op de wijnranken, opent tijdelijk een pop-up kaasfondue­restaurant. Hiervoor wordt samengewerkt met chef Bart van Lieshout, bekend van zijn ervaring in diverse gerenommeerde restaurants in Amstelveen en Amsterdam. Onder de naam Bart Kookt! verzorgt hij tijdens deze bijzondere avonden een smaakvolle beleving met verfijnde amuses, verrassende voorgerechten en een luxe kaasfondue als hoogtepunt.

Dutch Wild in de Wijngaard

In de late herfst, wanneer het buiten koud en nat is, zorgt de Amsteltuin voor warmte en gezekigheid. Tijdens het weekend van vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 november presenteren de chefs van de Dutch Horeca Group een bijzonder culinair viergangen wildarrangement in ’t Glazen Huis van de wijngaard, waarbij de gerechten ter plekke op een smoker op het terras buiten de kas worden bereid.

De gangen worden begeleid door wijnen van eigen bodem, zorgvuldig geselecteerd of gemaakt door de Amsteltuin zelf.

De avond wordt afgesloten met een dessert en koffie of thee op het verwarmde terras, waar de vuurkorven zorgen voor een knusse afsluiting van een verfijnde herfstervaring.