De openluchtpodia van Amstelveen

| Jochem Brak

Zelfs cultuurliefhebbers, filmfans en theaterfanaten willen niet de hele zomer binnen blijven zitten. Gelukkig zijn er ook nog genoeg podia te vinden zonder plafond.

Openluchttheater Elsrijk

In het park achter de Kruiskerk vind je al bijna 60 jaar Openluchttheater Elsrijk. Een heel intieme locatie, maar ook veel meer dan een buurttheater. Veel opkomende muzikanten en theatergroepen zijn hier al gepasseerd. Dit jaar o.a. het actuele toneelstuk ‘De Kus’, geïnspireerd op de meest besproken kus van 2023. Later in de zomer staat Katell op het programma, waar Franse chansons en Nederlandse liedjes samenkomen tijdens haar muziekshow Retour Amsterdam-Paris. Ook zijn er natuurlijk meerdere kindervoorstellingen, waaronder een gratis show van Circusschool Pretpiste.

Aankomende shows

Cinema Amstelveen on Tour

Opnieuw dit jaar worden er vier weekenden op vier verschillende locaties in Amstelveen buitenbioscopen opgezet. Nog niet alle films zijn bekend, maar het wordt weer een combinatie van feelgood klassiekers en nieuwe topfilms. Zo kan je lekker meezingen met Mamma Mia! of onder de sterren het nieuwste sprookje van Hayao Miyazaki bekijken. Ook te bezoeken met je Cinevillepas en je Cinema Strippenkaart.

Aankomende shows

Het Bostheater

Het bekendste openluchttheater van Amstelveen. Midden in het Amsterdamse Bos vind je het Bostheater. De hele zomer lang hebben ze grote theatervoorstellingen, maar tussendoor zijn er ook intieme concerten, theaterwandelingen en een filmfestival.

De zomershow van dit jaar is ‘Het Zomeroffer’. Wat wordt er geofferd, vraag je je misschien af? Nee, geen prinses, maar onze vertrouwde vierwieler. Theater, muziek, zang en dans vloeien samen tot een tijdloos ritueel waarin de auto tot zijn einde komt. Ben jij je auto zat? Dan kan je die doneren als zomeroffer! Nee, niet symbolisch, je kan je auto echt laten opofferen en ontvangt twintig vrijkaarten. Zo kan jij samen met al je vrienden een traan laten bij het einde van je geliefde vierwieler.

Tijdens Live at Amsterdamse Bos kan je kleine en grote bands zien in een unieke setting. Van een grote band die hun 10-jarige jubileum viert tot een Amerikaanse rapper die doorbrak via TikTok. Dit jaar staan o.a. The Midnight, Novastar, Ziggy Alberts, Ashnikko & Kovacs nog op het programma. Wees wel op tijd, want de tickets hier gaan altijd snel. Naast muziek en theater heb je natuurlijk ook nog film. Tijdens het Forest Film Festival spelen ze dit jaar Frida, Challengers en The Boy and the Heron.

 

Aankomende shows