Kostverlorenhof: 6x tips om lekker te eten

| Danique Van Stralendorff

Kostverlorenhof is the place to be als het aankomt op lekker eten. In dit winkelcentrum zijn maar liefst 15 verschillende horecagelegenheden te vinden die allemaal iets lekkers aanbieden uit een andere wereldkeuken. Van een Vietnamese Loempia tot Surinaamse Roti, Japanse Ramen en Griekse Kofta. Je kunt het allemaal vinden op het Kostverlorenhof. In dit artikel neem ik je mee naar mijn favoriete plekken en vertel ik je alles over de gerechten die je daar kunt eten.

Ishii Okonomiyaki - Japans comfortfood

Als je aan mij vraagt wat mijn 'absolute favourite comfortfood' is, dan kies ik voor Japanse Ramen. Een kom vol goodness, wanneer de chef de juiste smaken bij elkaar brengt. Bij Ishii Okonomiyaki weten ze precies wat ze doen en daarom ben ik hier vaak te vinden. Bij de eerste hap van de bouillon weet je dat je bij Ishii op de juiste plek bent. Het restaurant heeft een Japanse inrichting en een open keuken waar je de chef zijn kookkunsten ziet uitoefenen. Mijn nummer één aanrader voor nieuwkomers aan het Kostverlorenhof.
Kostverlorenhof 58, 1183 HG  - Ishii-japaneserestaurant.com

Pachamama on Wheels - Nikkei, de culinaire mash-up tussen Peru en Japan

Waar de Japanse en Peruaanse keuken elkaar ontmoeten. Bij dit familiebedrijf worden authentieke gerechten geserveerd. Denk aan wokgerechten en poké bowls maar ook heerlijke broodjes. Mijn favoriet? De Salmon Saltado gemaakt met gewokte zalm, tomaat, ui, aardappel en de Pachamama Nikkei saus. Bestel er een Inca Kola bij en je maaltijd is compleet.

 

Wat is nou Nikkei?

Even een kort geschiedenislesje te midden van al het lekkers. De Nikkei cuisine is een perfect voorbeeld van een culinaire mash-up en bestaat al sinds de 19e eeuw. Het ontstond dankzij Japanse arbeiders die naar Peru emigreerden en daar Japanse gerechten probeerden te bereiden met lokale ingrediënten. Zo kregen Japanse gerechten spontaan een Peruaanse touch.

Kostverlorenhof 17, 1183 - pachamamaonwheels.nl

Sukarasa - Typisch Indonesische gerechten

In Amstelveen zijn we zes Indonesische toko’s rijk, waaronder Sukarasa. Bij deze toko vind je een groot assortiment aan lekkere en typisch Indonesische gerechten. Wil je van alles wat proeven, ga dan voor de Nasi Rames! Een andere favoriet is Cap Go Meh met Lontong (kleefrijst). Het is wel handig om van tevoren te bellen als je dit gerecht wilt eten, Lontong moet namelijk een dag van tevoren worden gemaakt. 


Kostverlorenhof 63, 1183 HG

De Vietnamese Loempia - Handgemaakt en dat proef je!

Iedere vrijdag en zaterdag staat aan de kant van de Dirk van den Broek de Vietnamese Loempiakraam. Al sinds mensenheugenis op deze vaste plek en vele mensen weten de kraam dan ook te vinden. De Loempia’s (en saus) worden door de eigenaar zelf gemaakt en dit proef je zeker terug. Wil je een keertje iets anders dan je vaste Loempia bestelling? Ga dan eens voor een pasteitje. Met een lekkere krokante buitenkant en smaakvolle vulling, wil je deze ook zeker proeven.

Dolce Verona - Meer dan alleen de buurtpizzeria

Iedere wijk kent zijn eigen Italiaanse restaurant, maar ken je Dolce Verona al? Hier eet je naast pizza’s en pasta’s ook hele lekkere andere Italiaanse gerechten. Zo bestel ik altijd de Vitello Tonnato als primi, Pasta Arrabbiata als secondi en sluit ik het liefst af met de huisgemaakte Tiramisu. Kostverlorenhof 55, 1183 HG - dolce-verona.nl

SUBZERO°S - De perfecte koude afsluiter

Bij Subzero's haal je misschien wel het lekkerste ijs van Amstelveen! Ik ben hier dan ook vaak te vinden voor een lekkere koude afsluiter op een zomerse avond. Bij Subzero's maken ze alles zelf. Van het Italiaanse schepijs tot het softijs. Je kunt er tussen de middag ook terecht voor lekkere broodjes of Pinsa's (een soort kruising tussen een Pizza en Focaccia).

Kostverlorenhof 101, 1183 HH - subzeros.nl

Amstelveen is om te smullen

Het is culinair genieten in Amstelveen! Proef lokale specialiteiten, van kaas en chocola tot boerenyoghurt en geitenmelk. Maak een culinaire wereldreis langs toko’s en toprestaurant of ga het  café in voor een biertje van Amstelveense bodem.

Ik schuif aan tafel!
restaurant Paardenburg Amstelveen

Fotowedstrijd: Natuurlijk Amstelveen

Doe mee aan de fotowedstrijd voor volwassenen én kinderen. Maak kans op leuke prijzen!