5x Leuke dingen om met kinderen in Amstelveen te doen als het regent

| Team Visit Amstelveen

Een beetje nattigheid betekent niet automatisch dat je dag is verpest. Er zijn in Amstelveen genoeg leuke dingen te doen en plekken te ontdekken zonder risico te lopen op doorweekte schoenen. Houd het dit seizoen gezellig en droog met deze tips om de regendruppels te ontwijken.

1. Zelf een kunstwerk maken bij Atelier CoBrA

Liever waterverf dan waterdruppels? Goed nieuws! Bij Atelier CoBrA kunnen kinderen op woensdag en zondag hun eigen kunstwerken maken. Een geweldige manier om creatief bezig te zijn en de verbeelding de vrije loop te laten!

Het avontuur begint met een rondje door het museum om inspiratie op te doen bij je mede kunstenaars. Daarna is het jouw moment om als kunstenaar aan de slag te gaan!  Ga je voor een kleurrijke landschapstekening of een levendig portret? Je kunt je zelfgemaakte kunstwerk aan het einde van de dag mee naar huis nemen.
 
Cobra Museum voor Moderne Kunst, Sandbergplein 1, Amstelveen - cobra-museum.nl

2. Een bezoekje aan de bieb

Een goed boek is natuurlijk een klassieker voor een regenachtige dag. Lekker wegdromen terwijl de druppels buiten uit de lucht vallen. Maar wist je dat er in de bibliotheek nog veel meer leuks te beleven valt? Zo zijn er wekelijks gezellige voorleesmiddagen waar je kunt genieten van spannende en mooie verhalen. En als je liever met je handen aan de slag wilt zijn, zijn er de Maakplaats-middagen waar je zelf iets in elkaar kunt bouwen. Misschien zelfs een pretpark of een eigen robotje!


Bibliotheek Amstelland, Stadsplein 102, Amstelveen - debibliotheekamstelland.nl

3. Kegels omgooien bij bowling de Kegel

Bowling de Kegel is de leukste bowlingbaan van Amstelveen. Er zijn maar liefst zestien bowlingbanen en dus genoeg plek voor iedereen die op een regenachtige dag een sportief uitje wil maken. Voor de lekkere trek zijn er tijdens het bowlen ook genoeg snacks te krijgen. Kijk voor alle arrangementen op de website van Bowling de Kegel!

Bovenkerkerweg 81, Amstelveen - bowlingdekegel.nl 

4. Overdekt Zwemmen bij De Meerkamp

Het vervelende aan een regenachtige zomerdag is natuurlijk niet alleen dat je nat wordt, maar vooral ook hoe je nat wordt. Een perfecte plek om te schuilen en toch van het water te genieten is Zwembad de Meerkamp. De klanken van de druppels op het dak maken het allemaal nog een stuk relaxter, wetende dat jij lekker warm binnen zit.

Zwembad De Meerkamp, Van Der Hooplaan 239, Amstelveen - meerkamp.nl

5. Jump, jump, jump! bij Fun Center Amstelveen

Jump, jump, jump! Lekker al je energie kwijtraken tijdens een middagje springen en spelen. Het speelparadijs van Fun Center Amstelveen beschikt over een gigantisch trampolinepark, een lasergame arena, een Karaoke party room en een indoor golf-ruimte. Er is dus de hele dag door genoeg te beleven.


Langs de Werf 7, Amstelveen - funcenteramstelveen.nl

Stem op jouw favoriete natuurfoto

Stem en maak kans op een van de VIP-tickets voor de tentoonstelling in het Cobra Museum