Gratis op stap in de zomer

| Jochem Brak

Buurtfeesten, optredens en clubavonden tussen de bomen. En dat allemaal gratis! Ontdek een hoop leuke activiteiten die je kunt doen zonder dat het je geld kost. Deze zomer is er voor iedereen iets te beleven in Amstelveen.

Zomerfeest Bovenkerk - 13 Juli, Urbanuspark

Het jaarlijkse buurtfeest waarvoor iedereen is uitgenodigd. Dit jaar in het teken van de Olympische Spelen met de avond van te voren zelfs een openingsceremonie.

Vanaf 14:00 starten de Bovenkerkse Olympische Spelen voor de kinderen met sportieve spelletjes. Op de braderie staan er 40 kramen en op het podium spelen verschillende bands de hele dag door.

Wie gaat er met goud naar huis tijdens Bovenkerk Bakt? Gelukkig smaken de runners-up taarten ook heerlijk want bezoekers mogen de baksels na de jury ook proeven. Op alleen koffie en taart kan je natuurlijk niet de hele dag sporten/feesten, gelukkiger is volop eten en drinken beschikbaar om je energie op peil te houden. (Vergeet niet om je aan te melden als je mee wilt eten met de barbecue, georganiseerd door vrijwilligers.) 

Heb jij dit jaar rood-wit-blauwe schmink en oranje kleding ingeslagen en zoek je nog een extra moment om deze tevoorschijn te halen. Kom dan langs bij Zomerfeest Bovenkerk.

Zomerfeest Bovenkerk

Clubavonden bij het Bostheater - Elke vrijdag t/m 9 augustus, Amsterdamse Bostheater

Kom jij ook dansen tussen de bomen? Elke vrijdagavond wordt het café van het Amsterdamse Bostheater omgetoverd tot een buitenclub. De avonden starten om 22:45, na afloop van de zomervoorstelling, en gaan door tot laat in de avond.

Clubnights bij het Bostheater

Pure Markt - 21 juli, 18 augustus, 15 september & 6 oktober, Amsterdamse Bos

De Pure Markt is een reizende markt die in de zomerperiode ook elke maand in het Amsterdamse Bos te vinden is. Naast winkelen en een hapje eten is het ook gewoon een leuk uitje. Er is altijd wel iets van live muziek of een andere vorm van entertainment te vinden.

Pure Markt

Taste of Asia - 20 & 21 juli, Stadsplein

Gedurende twee dagen kun je op het Stadsplein genieten van het foodfestival Taste of Asia. Verwacht Aziatische foodtrucks met snacks zoals bao buns, sushi, dumplings en verse kokosnoten. Perfect voor na het shoppen in het stadshart of voor nieuwsgierigen die iets nieuws willen proberen. Naast foodtrucks zijn er ook workshops, optredens en non-food kraampjes te vinden.

Taste of Asia

Kegel Family Fair - 21 september, Park de Kegel

De Kegel Family Fair is een jaarlijks festival en markt van Grand Hotel Amstelveen, Bowling de Kegel en NTC de Kegel. De hele middag zijn er activiteiten en optredens: muziek, sport en dans, markt, eten en drinken en meer.

Ook speciaal voor kinderen wordt er ieder jaar een uitgebreid programma samengesteld. Zo zijn er spellen, springkussen en verschillende kinderactiviteiten.

De Kegel Family Fair is niet alleen gratis te bezoeken, je helpt met je bezoek zelfs mee om geld in te zamelen voor een goed doel. Voor iedere bezoeker doneren de organisatoren een euro aan stichting KNNGF Geleidehonden. Dus zelfs als je alleen even komt kijken help je al mee aan een goed doel

Kegel Family Fair

En meer

Hieronder staan nog meer gratis evenementen waar je deze zomer naartoe kunt. Let wel op: voor sommige van deze evenementen is aanmelden vereist.