in 2024 ga ik....

Goede voornemens behalen met leuke activiteiten

Elk jaar nemen we ons voor om meer te sporten, gezonder te eten en meer cultuur te snuiven. Toch sneuvelen veel goede voornemens. Hieronder hebben we activiteiten gezet die ervoor zorgen dat jij je goede voornemens de eerste maanden makkelijk volhoudt en er nog plezier aan hebt ook.

Meer lachen

Ook met het trainen van je lachspieren verbrand je flink wat calorieën. Een cabaretvoorstelling hier, een Comedy Night daar, en voor je het weet lach je jezelf een sixpack. Dat allemaal zonder je trainingsbroek maar aan te trekken.

Meer kunst bekijken…. - of zelf maken

Een duurzaam dagje winkelen en eten

Breng een duurzame dag door met bijzondere hotspots. Begin bij De Boshalte waar fietsverhuur en lekkernijen samenkomen met sociale betrokkenheid, duik vervolgens De Boem in voor vintage vondsten en sluit je dag af met biologische producten bij Geitenboerderij Ridammerhoeve.

Lees verder op Iamsterdam

Vaker naar live-muziek

Er gaat niets boven live-muziek. Samen helemaal opgaan in de muziek en de bas en drums door je lichaam voelen trillen. De dynamiek tussen de muzikant en het publiek is bijzonder. Of je nu een singer-songwriter ziet die zijn of haar ziel blootlegt, of een muzikant die zichzelf op het podium in het zweet werkt.

Vaker vintage winkelen

Tweedehands winkelen is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook goed voor het milieu.  Preloved fashion expert Janna heeft een mooie blog geschreven met tips waar je goed vintage kan winkelen in Amstelveen

Lees verder

Vroeg naar bed en vroeg op

Een goede nachtrust is belangrijk, maar je ziet het al: er zijn te veel leuke dingen om laat in de avond te doen. Hieronder staan een paar activiteiten die ervoor zorgen dat je op tijd onder de lakens ligt, en andere die een reden geven om vroeg op te staan.

Meer groen in huis

De kerstboom is de deur uit maar de buitenwereld is nog gehuld in grauwe tinten. Start het jaar daarom met een mooie bos bloemen of een leuke plant.

Vegetarische snacken

Alleen maar gezond eten is natuurlijk te veel gevraagd. Dat houdt niemand het hele jaar vol, maar wat als je in plaats van een burger of broodje shoarma eens een vegetarisch alternatief probeerde? Zo kun je heerlijk verse falafel halen bij Maoz Vegan en The Falafel Shop, en kan je bij De Frietfabriek terecht voor een Vega Frikandel of een Rucola kaas kroket.

Een dagje Amstelveen - Wandelen, winkelen en uitgaan: Amstelveen van vroeg tot laat.