4x Leuke plekken om vintage te shoppen

| Janna

Het muffige imago is eraf: vintage heet geen vintage meer, maar preloved fashion, en het is trendy. Vanwege het duurzaamheidsaspect én omdat het kansen biedt om pareltjes en unieke items te vinden. Ik ben een diehard op dit gebied en deel m’n ervaringen hier graag met jou. Amstelveen heeft genoeg keuze qua preloved shoppen.

Worldwide Vintage

Neem deze winkel in het oude V&D-gebouw. Ze verkopen van Legend toffe bodywarmers voor mannen en mooie mannenspijkerbroeken in alle denimkleuren. Dus voor zowel casual friday als voor het weekend. Er hangt bovendien een scala aan stoere riemen voor erbij. Voor vrouwen zag ik hier mooie en diverse jumpers van Ralph Lauren. Allemaal keurig op kleur gesorteerd.

Sowieso hangen de high end items apart van de andere vintage mode. Alles wordt trouwens keurig gestoomd voordat het in de winkel gaat, dat zie ik gebeuren terwijl een medewerker het mij vertelt. 

Het personeel heeft duidelijk kennis van zaken en kan me daarom gericht helpen. Fijn is verder dat deze winkel lekker ruim is opgezet.


Buitenplein 101, 1181 ZE - Worldwide Vintage

2NDX.nl (Second Time)

Deze zaak in het Stadshart bestaat al zolang ik hier woon (25 jaar). Prachtige geëtaleerde winkel; ik doe vaak aan window-shopping als ik er ‘s avonds laat langsfiets. Ze hebben altijd een mooie collectie van recente designeritems in het hogere segment. De kwaliteit is echt uitstekend. Deskundig en behulpzaam was de dame die me hielp.

Ik sprak een vaste klant en zij roemde de continuïteit in kwaliteit en de persoonlijke service zowel bij het kopen als de inbreng. Ze slaagde standaard als ze deze winkel bezocht. Deze dame kocht nu een blauw fijn gebreid wollen vest en haar vriendin scoorde een outfit voor de feestdagen. 

Er was een rek vol met stijlvolle feestkleding en veel accessoires om geheel af te maken. Denk aan schoenen, tasjes, sjaals en designer sieraden. De nadruk in de winkel ligt op vrouwen kleding alhoewel ze ook mannen items hebben. 


Frans Halslaan 31, 1181 TK - 2ndx.nl

Heer Willemse

Nog niet eerder door mij bezocht, Heer Willemse op Noordammerdijk. Gericht op de moderne modebewuste man. Een winkel specifiek voor mannen dus, met een eigen webshop voor unieke artikelen.

Daar zie ik meteen al een waanzinnig mooie Balmain winterjas staan en Alexander McQueen schoenen waarbij ik me afvraag of ik die als vrouw ook niet gewoon best aankan. Keep in touch met de website, zou ik zeggen, of ga langs.

Noorddammerlaan 106, 1187 AE Amstelveen - Heer Willemse

De Boem

Bij een Kringloop winkel denk je niet meteen aan luxe artikelen. Maar bij de Boem hebben ze vitrinekasten  met unieke sieraden, luxe tassen en schoenen (voor mannen en vrouwen).

Daarnaast hebben ze een selectie designeritems. Zo zag ik een prachtig groen vintage colbert van Givenchy, een kinderjumper van recente Kenzo collectie. Een blauwe Boss jurk en een nieuw uitziende wijnrode leren ARMA jas. Maar mijn favoriet is toch het complete velours pak van Karl Lagerfeld met satijnen revers.

Er zijn duidelijk stylistes aan het werk hier: op de paspoppen, die door de hele winkel heen staan, staat leuke style inspo. Alles is keurig en overzichtelijk gerangschikt . Ze hebben meerdere grotere paskamers zodat je op je gemak kan bekijken wat je bevalt. Moeite waard om hen regelmatig te bezoeken als je pareltjes wilt vinden, voor iedereen en elke maat en smaak. Tot slot: er is makkelijk voor de deur te parkeren!

Ziederij 6, 1185 ZD Amstelveen - De Boem

Op @timelessstyle.nl, mijn Insta account, kun je zien of ik het pak van Karl Lagerfeld heb gekocht en daar vind je ook meer preloved fashion inspiratie.