Festivals in Amstelveen

Zoals iedereen weet, vindt je in Amstelveen een aantal van de populairste festivals van het land. Maar daarnaast vind je in Amstelveen ook wat minder bekende pareltjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. 

Meer evenementen vind je op onze volledige uitagenda.

Dekmantel Festival
Amsterdamse Bos
Verspreid over zes stages kan je in het midden van de natuur genieten van house, techno en meer. Het festival staat bekend om innovatie en creativiteit. Dekmantel moedigt dj’s aan om te experimenteren en risico’s te nemen met hun muziek
Dekmantel Festival

909 festival​
Amsterdamse Bos
Start het festivalseizoen goed met het 909 festival. Het intieme festival dat sinds 2011 wordt georganiseerd strijkt jaarlijks neer in het Amsterdamse Bos. Laat je te midden van het groen onderdompelen en meevoeren in de techno.
909 Festival

Vunzige Deuntjes​
Amsterdamse Bos
Het Vunzige Deuntjes Festival keert terug naar de natuur en terug naar het Amsterdamse Bos. Ontsnap het stadse leven en geniet van een mengelmoes van stijlen, culturen en genres. Van dancehall tot hiphop, house en disco. Tijdens het Vunzige Deuntjes Festival hoor je de fijnste deuntjes en de beste artiesten.
Vunzige Deuntjes

 

Amstelveen in 24Hrs
Door de hele stad
Amstelveen in 24Hrs is dé manier voor zowel inwoners als gasten om te genieten van alles dat Amstelveen te bieden heeft. Neem een kijkje bij de evenementen bij jou in de buurt of ontdek nieuwe delen van de stad.
Amstelveen in 24Hrs

Japan Festival
Stadsplein
Tijdens het Japan Festival wordt het Stadsplein in Amstelveen omgetoverd tot een feestelijk stukje Japan, waar jong en oud gratis kunnen genieten van typische culturele en culinaire gebruiken in Japan.
Japan Festival

Diwali Festival
Stadsplein
Tijdens het kleurrijke Diwali Festival staat het Stadsplein in Amstelveen helemaal in het teken van India. Tijdens het gratis festival komen jong en oud in aanraking met de Indiase cultuur. Geniet van Indiaas eten en Indiase muziek en dans. Doe mee aan een van de workshops, of ga op koopjesjacht naar de vele Indiase producten. De beste Indiase restaurants uit de omgeving zorgen voor een bijzondere culinaire ervaring.
Diwali Festival

Het Bostheater
Amsterdamse Bos
In de openlucht, onder het maanlicht en omringd door bomen van het Amsterdamse Bos beleef je hier de mooiste theatervoorstellingen en concerten.
Het Bostheater

Bosfest
Amsterdamse Bos
Het Bosfest (voorheen Boslab Theaterfestival) presenteert elke zomer een mix aan producties, aangepaste reprises en gastvoorstellingen van de nieuwe generatie (theater)makers.
Boslab Theaterfestival

Winter Village
Stadshart
Tijdens de winter kunnen bezoekers van Stadshart Amstelveen rekenen op vele speciale dag- en avondactiviteiten, waaronder curlingwedstrijden, schoolschaatsen, discoschaatsen, schaatslessen en nog veel meer.
Winter Village

Nationale Kringloopdag
Meerdere plekken
Elke eerste zaterdag van oktober is het Nationale Kringloopdag. Voor meer dan honderd kringloopwinkels in Nederland, aangesloten bij de kringloopbranche, een bijzondere dag. Ook De Boem in Amstelveen doet elk jaar mee.
Nationale Kringloopdag

Bacchus Wijnfestival
Amsterdamse Bos
Tijdens het Bacchus Wijnfestival presenteren bekende wijnwinkels en wijnmakers meer dan 300 wijnen in het midden van het Amsterdamse Bos. Met wijnstijlen van over de hele wereld ben je hier de hele dag zoet, bruisend en droog.  
Bacchus Wijnfestival