Theater vol fantasie

Behind the Originals

De poppen van het Amstelveens poppentheater zijn echte Amstelveen Originals. Wist je dat het theater al in 1966 is opgericht? Opricher was de gerenomeerde handpoppenspeler Jan Nelissen (1918-1987). Hij beheerste het handpoppenspel tot in de details en was de leermeester voor verschillende succesvolle poppenspelers. Er waren voorstellingen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Het gebouw is een voormalige kleuterschool en is al meerdere malen gerenoveerd om ervoor te zorgen dat dit mooie oude theater lang kan blijven bestaan en voldoet aan alle eisen van deze tijd. 

 

Voorstellingen bij het Poppentheater

Het Poppentheater heeft een breed aanbod bestaande uit poppen- en objecttheater, alsmede het beeldend theater in ruime zin. Dit in een goede balans tussen laagdrempelige voorstellingen enerzijds en voorstellingen die een meer experimenteel karakter hebben anderzijds.

Er zijn heel veel verschillende voorstellingen in het Poppentheater. Sommige voorstellingen zijn zelfs al te bezoeken vanaf 2 jaar. Laat je kleintje voor het eerst kennis maken met theater bij het Amstelveense Poppentheater!

Kom Langs!

Adres:
Wolfert van Borsselenweg 85A, 1181 PH Amstelveen

Contact:
info@amstelveenspoppentheater.nl

Meer Amstelveen