World Famous Fishmonger

Behind the Originals

Het kenmerk van een goede marktkraam is de manier waarop de kraam inspeelt op de omgeving. En op dat gebied is er misschien geen betere kraam te vinden dan Visspecialist R. Koelewijn & zoon.

 
Een grote uitpak met prachtige verschillende soorten verse vis speciaal gekozen voor de lokale omgeving. Met leuk, enthousiast en vriendelijk personeel die in verschillende talen kan communiceren met de klant, Veelal ook in het Engels.

Van Kibbeling tot Sushi


Een mooie Hamachi. Lekker in zowel rauwe (bv Hamachi Nigiri) als gekookte (bv hamachi kama) gerechten

Zeven jaar geleden heeft Visspecialist R. Koelewijn & zoon de plek op de markt in Amstelveen overgenomen van Jaap en Richard Waasdorp. Na overname is Richard Waasdorp bij het bedrijf blijven werken, en spreekt Japans. Door de vele Japanse gemeenschappen in Amstelveen is hij de taal gaan leren, zo trekt hij veel Japanse klanten aan.

Richard weet precies wat een Japanner graag eet en helpt ze dan ook zorgvuldig. Japanners zijn zeer op de kwaliteit, want in de Japanse keuken wordt veel vis rauw gegeten (Sashimi). Bij de kraam zorgen ze dan ook dat ze altijd verschillende soorten vis in het assortiment hebben die normaal lastig verkrijgbaar zijn in de regio. Vis als: Hamachi, prachtige tonijn, zalm, tarbot, makreel, zeebaars en dorade.

Vis voor iedereen!

Door de kennis en het aanbod is er een hele mooie Japanse klantenkring ontstaan. Maar ook door mensen van Chinese, Indische, Marokkaanse, Turkse afkomst, het zijn er teveel om op te noemen. Marokkaanse en Turkse mensen eten weer graag Sardines, ansjovis, kleine horsmakreeltjes, wijting en makreel.


De vrijdagsmarkt van Amstelveen

Deze mensen komen weer uit een hele andere cultuur en vragen om een heel ander assortiment, vandaar ze bij de kraam ook deze vis in ons assortiment hebben. Indiërs eten graag pomfret, kingfish of tilapia. Dit is weer totaal wat anders en ook de manier waarop zij het bereiden is weer totaal anders.

Familiebedrijf op de markt


Elbert Jan Koelewijn (links) en Richard Waasdorp (rechts).

Het verkopen van vis zit bij Elbert in het bloed. “Mijn vader Roelof is rond de jaren 80 gestart met het venten van vis op campings, dit was seizoenswerk. Hij was toen rond de veertig en ik was een jongetje van 13 en ging op de zaterdagen al regelmatig mee. In de loop der jaren kreeg ik er een paar standplaatsen bij en ik vond het erg leuk om met hem mee te gaan." 

"Rond mijn 16e verliet ik school en ging ik in vaste dienst bij mijn vader. In die tijd heb ik mezelf op allerlei wachtlijsten van markten ingeschreven. Zo kreeg ik in de loop der jaren markten op mijn naam. Ondertussen een bedrijfspand gekocht, waar we onze handel en spullen kwijt konden. De markten breidde zich uit, maar we zijn altijd voor verbetering gegaan, niet direct voor expansie. Op deze manier hebben wij altijd goede controle over de kwaliteit van handel gehouden. Hedendaags staan wij op negen mooie markten en proberen wij elke keer weer voor een mooie uitpak en goede kwaliteit te zorgen!”

Kom langs!

Adres:
Stadsplein 98, 1181 ZM Amstelveen

Contact:
rkoelewijnvis.nl

Openingstijden:
Vr: 08:00 – 17:00

Meer Amstelveen