Kanpai the Japanse way

Behind the Originals

Waan je in Japan in deze traditionele Izakaya. Sinds 1997 is Japans restaurant Tanuki, enigszins verborgen, in het hart van Amstelveen te vinden op de Pieter Lastmanweg. Hun menu biedt een variatie van Japanse gerechten die zorgvuldig zijn geselecteerd door Chef Osone-San. Genieten van een Japanse lunch, diner of gewoon lekker borrelen, het is allemaal mogelijk bij Tanuki.

Horigotatsu

Wil je voor de complete ervaring gaan? Kies dan voor ‘Horigotatsu dining’ bij Tanuki, hier zit je aan lage tafels en doe je je schoenen uit voordat je plaats neemt.  Een ‘Izakaya’ is van oorsprong een Alcohol-huis waar zakenmensen na het werk samenkomen om te ontspannen en te genieten van een drankje. Tegenwoordig is een Izakaya een plek waar je quality time kunt doorbrengen met familie, vrienden of collega's onder het genot van heerlijk eten en drinken. De typische Izakaya-gerechten zijn perfect om te delen en kunnen in willekeurige volgorde worden gegeten.

Sake

Sake wordt gemaakt van speciale sakerijst en al eeuwenlang gedronken in de Japanse cultuur, deze drank kun je zowel warm als koud nuttigen. Bij Tanuki kun je gebruik maken van Bottlekeep, krijg je de fles niet op? Dan bewaart Tanuki de fles voor je met je naam erop zodat je er weer van kunt genieten tijdens je volgende bezoek.

De Japanse keuken

De Japanse keuken is bij de meeste mensen bekend vanwege de sushi maar vergis je niet, de keuken bestaat uit verschillende soorten gerechten. Zo vind je naast Kushiyaki (=gegrilde spiesjes) onder andere gefrituurde gerechten op het menu. Omdat er vroeger veelal alcohol werd genuttigd in een Izakaya was het belangrijk om er gerechten bij te serveren die hiermee gepaard gingen. Dus probeer volgende keer eens de huisgemaakte Kara Age, krokante kipstukjes, naast je favoriete sushi!

Kom langs!

Adres:
Pieter Lastmanweg 9, 1181 XG Amstelveen

Contact
izakayatanuki.com

Openingstijden

Lunch

Ma-Zo 12:00-15:30

Diner

Ma-Zo 16:30-22:30

 

 

Meer Amstelveen