Het Museumhuis

Behind the Originals

Drink een kopje koffie in de huiskamer van Jan! Een van de Amstelveen Originals is Het Museumhuis dat stamt uit 1799 en dus met recht Cultureel Erfgoed te noemen. Het bevindt zich naast het vernieuwde Museum Jan. Kunstenaar Jan Verschoor woont samen met zijn partner sinds 1962 in het Museumhuis. Hier beleef je kunst in de intimiteit van hun woonkamer. Het is een plaats voor ontmoeting, een goed gesprek en verbinding tussen kunstenaar en kunstliefhebbers.

Jan Verschoor

Beeldhouwer Jan Verschoor (1943) heeft talrijke monumentale kunstwerken uitgevoerd in opdracht van de overheid en het bedrijfsleven. Veel van zijn vrije werken hebben een plaats gekregen in museale en particuliere verzamelingen.

Na meer dan 40 jaar gerenommeerd kunstenaarschap komt daar bij Jan Verschoor nog steeds geen einde aan. Integendeel. Steeds weer worden verrassende objecten gecreëerd en getoond aan de bezoekers van het Museumhuis.

Actieve kunstbeoefenaars – van jong tot oud – vinden in de ernaast gelegen werkateliers de benodigde faciliteiten.

Direct achter het Museumhuis liggen de Ateliers die in gebruik zijn door de beeldend kunstenaars Jan Verschoor en Rob Brünnmayer. Er vinden hier, onder vakkundige begeleiding, veelsoortige creatieve zelf-doen-activiteiten plaats voor scholen, clubs en voor alle leeftijdsgroepen. Alles bijeen een mooi voorbeeld van de bindende werking van kunst in de samenleving. Amstelveen kan trots zijn op deze toegankelijke mogelijkheden om in een museale setting kunst te zien, te beleven, elkaar te ontmoeten en zelf te creëren.

Kom langs!

Adres:
Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen

Contact:
info@museumjan.nl 

Openingstijden:
Di - Zo 11:00 – 17:00

Meer Amstelveen