Eyes on the prize

Behind the Originals

In het Amsterdamse Bos vind je het mooiste en tevens grootste hockeystadion van Nederland. Hier spelen Amsterdam dames 1 en heren 1 hun thuiswedstrijden van de hoofdklasse hockey. Je kunt hier op zondag gratis van genieten. Bekijk hockey op hoogste niveau in dit mooie stadion!

Het Wagener Stadion

Het Wagener Stadion is gebouwd in 1938. Sinds 1980 is het stadion eigendom van de KNHB en is A.H.B.C., naast de nationale teams, de vaste bespeler van het stadionveld. Het stadion werd vernoemd naar Joop Wagener senior, clubicoon, ex-voorzitter en erelid van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.

Hoofdklasse Hockey

Wist je dat Amstelveen maar liefst 3 hockeyclubs telt die op het hoogste niveau hockeyen? Pinoké, Hurley en Amsterdam. Er is dus elk weekend wel een topwedstrijd te bezoeken in Amstelveen. Naast deze topclubs telt Amstelveen nog 5 andere hockeyclubs. Hieronder alle clubs op een rijtje!

1. Hic
2. Myra
3. Amstelveen
4. VVV
5. AMVJ
6. Pinoke
7. Hurley
8. Amsterdam

Amstelveen is dus met recht een hockeystad te noemen!

Grote Internationale toernooien

Het Wagenerstadion is ook een utivalsbasis voor grote (inter)nationale hockeytoernooien Denk aan het EK en WK hockey maar ook de European Hockey League is hier dit jaar nog gehouden! Houd de knhb in de gaten om de grote toernooien te bezoeken en tickets te bemachtigen!

Kom langs!

Adres:
Nieuwe Kalfjeslaan 18, 1182 AB Amstelveen

Contact:
www.knhb.nl 

 

 

Meer Amstelveen