Enchanting Adventures

Behind the Originals

Ontdek, Dwaal en Geniet, in deze betoverende Groene Oase in de Randstad. Drie sfeervolle Parken die zeker een bezoek waard zijn. De Parken zijn speciaal ontworpen door C.P. Broerse. De expertise van de heer K. Landwehr, die toen de beheerder van de heemkwekerij was, is van zeer grote waarde gebleken voor de ontwikkeling van 2 kleurrijke “betoverende” parken.

Rust

De heemparken zijn een Amstelveense uitvinding. Het woord 'heem' staat voor inheems. Dat betekent dat de beplanting tot de oorspronkelijke wilde planten van ons land behoort. Het begrip heemgroen is breed. Het kan gaan om bloemrijke bermen langs wegen, maar ook om parken waar naast inheemse planten ook gebruik gemaakt is van planten die van oorsprong niet in ons land voorkomen, de zogenaamde exoten. De parken zijn op hun mooist in het voorjaar, maar ook in de andere seizoenen zijn zij een bezoek meer dan de moeite waard. Dr. Jac. P. Thijssepark en De Braak zijn zelfs rijksmonumenten.

Flora en Fauna

Er zijn naast de bijzondere planten, bloemen en struiken ook veel verschillende wilde dieren te spotten. Denk aan eekhoorns, vogels en zelfs vossen.

Kom langs!

Adres:
Hoek van de Emmakade en de Prins Bernhardlaan, 1182 BE Amstelveen

Contact:
thijssepark.nl

Openingstijden:
Ma-Zo: 00:00 – 00:00

 

Meer Amstelveen