Van reuring naar rust bij Wester-Amstel

| Team Visit Amstelveen

De Historische buitenplaats Wester-Amstel is misschien wel de best verborgen parel van Amstelveen. Het bevindt zich langs de prachtige Amstel en heeft zowel een historisch huis, park en tuin. En het mooiste van dit alles is dat het gratis toegankelijk is.

Met een rijke historie een een knipoog naar het hedendaagse is deze Amstelveen Original zeker een bezoekje waard.

Het park en de tuinen

Elke eigenaar van Wester-Amstel had zo zijn ideeën over hoe de perfecte buitenplaats eruit hoorde te zien. Er was er een die niet van vis hield. Dus werd de karpervijver in het midden van de keerlus gedempt en werden er rhododendrons aangeplant. Een ander besloot voor elke nieuw geboren neef of nicht een eik te planten. Een derde liet de perfect ronde vijver vergraven tot een ‘natuurlijke’ vorm.

Verhalen als deze herinneren je aan het kleurrijke verleden van Wester-Amstel. Maar ook doen ze je beseffen hoe een historische buitenplaats zich door de tijd ontwikkeld.

 

"Het zwanenbankje"

Een hit op social media is natuurlijk "het zwanenbankje" een persoonlijke touch aan Wester-Amstel. Een bijzonder bankje met een mooi uitkijkje over het mooie groene Amstelland. 

Het bankje was een kado aan de huidige eigenaar.

De schapen

Wester-Amstel zit ook vol met dierenleven. Er valt veel te zien, zowel voor ongeoefende ogen als voor kenners. Vogels, vlinders en de schapen zijn de meest opvallende dieren die u tegen komt. De schapen zijn de Schoonebekers. Een prachtig ras van (bijna-uitgestorven) heideschapen. 

Kom zelf een keertje kijken - Bezoek is gratis