5 x lastminute valentijnstips

| Jochem Brak

Valentijnsdag nadert snel en het perfecte cadeautje is nog steeds niet gevonden? Erger nog, alle restaurants zitten vol? Geen paniek, er zijn nog genoeg manieren om er een speciale dag van te maken. Hieronder een aantal snelle cadeau-ideeën en uitjes die je nog tot op het laatste moment kan kopen en plannen.

1. Samen een tentoonstelling bezoeken

De expositie 'Ferlov en Mancoba' is perfect voor een bezoek op Valentijnsdag. De levens van Ferlov en Mancoba vertellen een uniek en meeslepend verhaal over liefde en kunst. Het paar had te maken met veel tegenspoed, maar door hun nauwe relatie bleven ze samenwerken en hun kunst maken. Ze leefden voor een lange tijd bijna als kluizenaars en hadden in die tijd eigenlijk alleen maar contact met elkaar. Door deze hechte band bleef hun kunst erg individueel, maar het werk van de een beïnvloedde dat van de ander natuurlijk ook.

Het stel was het erover eens dat kunst een belangrijke rol speelt om mensen bij elkaar te brengen. Perfect dus voor een museumdate.

Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen - cobra-museum.nl

2. Een romantische rondje Poel

Ga jij deze valentijnsdag op wandeldate? Kies dan voor een romantische rondje om de Poel. Halverwege kom je een steiger tegen die perfect is om samen een foto te maken. 
Bekijk onze wandelroute

3. Een flesje 'Lieve'

Op valentijnsdag is het leuk om iets unieks te geven en af te wijken van traditionele cadeaus zoals bloemen, chocolade en wijn. Bier is het perfecte cadeau voor de bierliefhebber in je leven. Bij Naeckte Brouwers hebben ze zelfs een amber biertje met de naam: 'Lieve'! Bonuspunten als jouw valentijn ook nog eens de naam Amber heeft.

Amsterdamseweg 22, Amstelveen - naecktebrouwers.nl

4. Amstelveense Chocolade

Verras jouw valentijn met een heerlijk doosje Amstelveense Chocolade van Martinez. Liefde gaat immers door de maag! Martinez heeft zelfs een speciaal Valentijns assortiment.


Rembrandtweg 79, Amstelveen - martinezchocolade.nl

5. Pittig picknicken

Ik hoor je denken: het is in februari toch veel te koud om te gaan picknicken? En dat klopt. Voor een picknick in het zonnetje moet je nog even wachten. Maar als je vastberaden bent om toch een hapje te doen in de buitenlucht, ga dan voor een maaltijd waar de vonken vanaf spatten! In het Oude Dorp, aan de rand van het Amsterdamse Bos vind je Damso Korean. Een Koreaans restaurant met een diversiteit aan authentieke en pittige gerechten. Kies bijvoorbeeld voor Buldak of Korean Fried Chicken, beide verkrijgbaar in vijf gradaties qua pitheid en je voelt de kou zeker niet meer. Of die vlinders in je buik het ook zo fijn vinden is natuurlijk een tweede.


Dorpsstraat 88, Amstelveen - Damso Korean