4 x Lastminute valentijnstips

| Team Visit Amstelveen

Valentijnsdag nadert snel en het perfecte cadeautje is nog steeds niet gevonden? Erger nog, alle restaurants zitten vol? Geen paniek, er zijn nog genoeg manieren om er een speciale dag van te maken. Hieronder een aantal snelle cadeau-ideeën en uitjes die je nog tot op het laatste moment kan kopen en plannen.

1. Samen een tentoonstelling bezoeken

Valentijnsdag is een perfect moment om samen een tentoonstelling te bezoeken. Op 14 februari start de eerste solotentoonstelling van Lisa Konno in Museum Jan. Met dit werk reflecteert Konno op schoonheidsidealen in zowel Japan als Nederland en stelt ze de vraag: 'Wanneer is een zoektocht naar schoonheid een bevrijdende vorm van zelfexpressie en wanneer slaat het om naar een vorm van onderdrukking?'

Een andere verkenning van de modewereld is te vinden in het Cobra Museum. In de tentoonstelling 'MOØDe' presenteert Anton Corbijn meer dan 200 modegerelateerde foto’s van modellen, acteurs en artiesten.

Na zo'n museumdate vol mode kom je misschien wel op inspiratie voor een valentijnscadeau voor volgend jaar. Dan ben je de volgende keer lekker op tijd

Virgil Abloh
Chicago, 2019

© Anton Corbijn

 

2. Een romantische rondje Poel

Ga jij deze valentijnsdag op wandeldate? Kies dan voor een romantische rondje om de Poel. Halverwege kom je een steiger tegen die perfect is om samen een foto te maken. 
Bekijk onze wandelroute

3. Een flesje 'Lieve'

Op valentijnsdag is het leuk om iets unieks te geven en af te wijken van traditionele cadeaus zoals bloemen, chocolade en wijn. Bier is het perfecte cadeau voor de bierliefhebber in je leven. Bij Naeckte Brouwers hebben ze zelfs een amber biertje met de naam: 'Lieve'! Bonuspunten als jouw valentijn ook nog eens de naam Amber heeft.

Amsterdamseweg 22, Amstelveen - naecktebrouwers.nl

4. Amstelveense Chocolade

Verras jouw valentijn met een heerlijk doosje Amstelveense Chocolade van Martinez. Liefde gaat immers door de maag! Martinez heeft zelfs een speciaal Valentijns assortiment.


Rembrandtweg 79, Amstelveen - martinezchocolade.nl