De Feestelijke Amstelveense Borrelplank

| Chanté Bergraaf

De voorbereiding op de feestdagen kreeg dit jaar een ander tintje. Geen gehaast door de supermarkt, maar een ontspannen ontdekkingsreis door Amstelveen voor de perfecte ingrediënten voor onze luxe borrelplank. Het werd een avontuur, ver weg van de dagelijkse drukte.

Van der Hooplaan - Bakkerij Renzema, Jessica's Kazerie en meer!

We begonnen op de Van der Hooplaan bij bakkerij Renzema. Daar werden we vriendelijk begroet, en de geur van versgebakken brood leidde ons naar vers ambachtelijk desembrood en knapperige kaasstengels. We werden zelfs verwend met een gratis kaasstengel.


Van der Hooplaan 170, 1185 GK Amstelveen - Assortiment (bakkerijrenzema.nl)

Een goede basis voor je borrelplank - Begint bij delicatessen van goede kwaliteits

Verderop, bij De Kazerie, ontstond er een beetje keuzestress: kazen, delicatessen, vleeswaren, bonbons, en zoveel meer. Jessica, de eigenaresse, creëerde voor ons een solide basis voor de borrelplank met zorgvuldig geselecteerde producten. Een fijne service voor wie niet weet waar te beginnen.

Bij de Volendammer Visspecialist aan de overkant ontdekten we aardig wat visschotels en salades, wij namen uiteindelijk een zalm- en tonijnsalade. Niet geheel onbelangrijk, en zeker voor de kleintjes niet. Bij elke zaak waar we naar binnen liepen, werden ze verwend! Stukje kaas hier, plakje ham daar..

 


  Van der Hooplaan 176 1185 GK Amstelveen - De Kazerie

 

 

Bij de Visspecialist aan de overkant ontdekten we diverse visschotels en salades, uiteindelijk kozen we voor een zalm- en tonijnsalade. Niet geheel onbelangrijk, vooral niet voor de kleintjes. Elke keer als je ergens binnen loopt, word je verwend! Stukje kaas hier, plakje ham daar, ontzettend fijn dat je kunt proeven wat je koopt.

Een internationale twist - Nét dat beetje extra om je borrelplank feestelijk te maken

Onze smaakreis bracht ons naar het Verre Oosten bij de Toko Gembira en Shilla. Toko Gembira voorzag ons van heerlijke Indische snacks, terwijl Shilla zorgde van unieke producten voor een umami en scherpe kick. De Surinaamse roots kwamen tot leven met de mini baras en chutney van Masala Express.

 

De Amsterdamse weg - Henri Bloem, Prenger, een lange straat vol ambachtszaken

Onze route leidde ons naar de Amsterdamse straatweg, waar we bij Wijnhandel Henri Bloem niet alleen een fles wijn vonden, maar ook een vriendelijke kenner die zijn passie en kennis met ons deelde. Het voelde als een persoonlijk advies van een goede vriend uit de wijnwereld.


 Amsterdamseweg 160, 1182 HK Amstelveen - Vinotheken | de wijnwinkels van Henri Bloem

Het compleet maken van de borrelplank - De laatste finishing touch

De heerlijke geuren bij Prenger trok ons naar binnen, los van de kinderen die betoverd werden door hun mooie etalage. Met een zak vol lekkers voor een zoete touch op onze plank verlieten we de winkel om verder op pad te gaan.

Amsterdamseweg 148, 1182 HJ Amstelveen - Amsterdamseweg | Gebak (patisserieprenger.nl)

 

Een perfecte luxe borrelplank is natuurlijk niet compleet zonder rauwkost en vers fruit. Deze vonden we bij Ronald Keijzer in winkelcentrum Middenhoven, waaronder heerlijk sappige blauwe druiven. Om de ronde door Amstelveen compleet te maken, bezochten we Traiteur Wagenaar & Poelier voor authentieke grillworst en een echte cranberry compote

                         

Mooie herinneringen - En heerlijke smaken

Terug thuis kwamen al deze bijzondere producten samen op onze feestelijke borrelplank. Wat een verwennerij met al die heerlijke hapjes. Het werd meer dan  een gewone plank vol eten; het was een samensmelting van verschillende ervaringen en smaken, die samen weer een nieuw verhaal vormen.

Dat is pas echt feestelijk

 

 

 

 

Weinig tijd, maar toch iets origineels en feestelijks? - Bekijk hieronder een paar van onze tips!

Voor wie wat minder tijd over heeft, of gewoon lekker houdt van gemak, zijn lokale cateraars wellicht een uitkomst.

Zo tover je met de feestdagen toch een extra bijzondere borrelplank in elkaar.

Bekijk hieronder een aantal van onze tips.