6x Amstelveense streekproducten

| Robin Heins

Wist je dat er in Amstelveen heel veel heerlijke producten in de stad worden geproduceerd? We hebben een aantal verschillende typisch Amstelveense lekkernijen op een rijtje gezet. Van ijs tot bier en van wijn tot chocolade. Proef de Amstelveense ambacht!
 

1. Wijn van Amstelveense bodem

Witte, rode en zelfs rosé wijn worden op Amstelveense bodem gemaakt. Bezoek Wijngaard de Amsteltuin om een kijkje te nemen achter de schermen en te proeven tussen de wijngaarden. Flessen zijn ook te koop bij Miltenburg & Rouhard in Westwijk. Bij de Amstelveense restaurants De Jonge Dikkert en de Kruidfabriek by Lute staan de wijnen zelfs op de kaart!

Langs de Akker 5, Amstelveen - amsteltuin.nl

2. Ambachtelijk Amstelveens IJs

Bij Koolhaas banket & ijs maken ze heerlijk ijs van verse koeienmelk uit de Amstelveense polder. Ze hebben allerlei verschillende soorten smaken, proef ze allemaal! En als je er toch bent, neem meteen een Amstelveens turfje mee. Dit is een heerlijk luchtig slofje met room/amandelspijs, cake, rozijnen en pecannoten.


Mr. G. Groen van Prinsterenlaan 85, Amstelveen - koolhaasbanket.nl

3. Amstelveens bier van de Naeckte Brouwers

Met de Naeckte Brouwers hebben we een echte Amstelveense brouwerij in de regio. Met meer dan 10 verschillende soorten bieren is er voor ieder wat wils. Voor de ultieme beleving ga je voor een proeverij naar ANNA, een kerk omgebouwd tot cultureel centrum & proeflokaal waar de bieren gebrouwen worden. Ze hebben hier 25 bieren op tap en vaak ook nog specials op fles.

Amsterdamseweg 22, Amstelveen - Naecktebrouwers.nl

4. Amstelveense chocolade

Martinez chocolade is een echt Amstelveens familiebedrijf met zowel de fabriek als de winkel in Amstelveen gevestigd. Hier verkopen ze de allerlekkerste chocolade. Naast de reguliere chocolade staat Martinez ook bekend om de zeer diverse seizoen-gerelateerde chocolade producten. 

Rembrandtweg 70, Amstelveen - Martinezchocolade.nl

5. Amstelveense kaas en klompen

Midden in de polder van Amstelveen staat Clara Maria, een boerderij waar kaas en klompen worden gemaakt. Je kunt hier ook een rondleiding krijgen en leren hoe ze de kaas maken! Waan je terug in de tijd tussen de klompen en koop een mooi setje.

Bovenkerkerweg 106, Amstelveen - claramaria.nl

6. Amstelveense koffie

Het Hoofdkwartier is een micro koffiebranderij met heel veel verschillende koffiebonen. Ze leveren veel aan Amstelveense horeca maar je kunt ook zelf rechtstreeks bij ze kopen. Ook een leuke cadeautip, ze verkopen namelijk cadeaubonen!

 Noorddammerweg 83, Amstelveen - hoofdkwartier-koffiebranderij.nl

Amstelveen is om te smullen

Het is culinair genieten in Amstelveen! Proef lokale specialiteiten, van kaas en chocola tot boerenyoghurt en geitenmelk. Maak een culinaire wereldreis langs toko’s en toprestaurant of ga het  café in voor een biertje van Amstelveense bodem.

Ik schuif aan tafel!

Fotowedstrijd: Natuurlijk Amstelveen

Doe mee aan de fotowedstrijd voor volwassenen én kinderen. Maak kans op leuke prijzen!