5x het water op!

| Team Visit Amstelveen

Amstel(veen): stad die haar naam dankt aan rivier de Amstel en veel te bieden heeft  op het gebied van water. Nu de tempraturen oplopen en het buiten lekker weer wordt,  is het tijd om  het water op te zoeken. Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen op of in het water van Amstelveen?

1. Kanoën

Ontdek het Amsterdamse Bos vanuit de kano. De rust, stilte en het groen om je heen geven je het gevoel alsof je je in de Fjorden van Noorwegen bevindt, maar dit is praktisch je achtertuin! Je kunt op twee verschillende plekken in het bos een kano huren om het gebied via het water te gaan ontdekken. Tijd voor een break? Leg even aan bij één van de mooie plekjes die je onderweg tegenkomt, ook ideaal voor een picknick.


Kano's zijn te huur bij Kanoverhuur Amsterdamse Bos en bij Mini Captain

2. Suppen

Suppen, ook wel stand-up paddling genoemd, is de perfecte wateractiviteit die uitdagend en leuk is voor jong en oud. De van oorsprong Hawaiiaanse sport werd hip in Amerika en sloeg daarna ook over naar Nederland.  Amstelveen kon natuurlijk niet achterblijven  en daarom kun je zowel de Amstelveense poel als het Amsterdamse Bos ontdekken met de sup, een ideaal uitje voor een zonnige dag!

Supboarden zijn te huur bij Mini Captain en bij Poel's Up

3. Pontjes

Het pontjesseizoen is alweer in volle gang, en met verschillende opstappunten in Amstelveen is het natuurlijk fantastisch om op een zonnige dag een keer de rivier over te steken. Stap als fietser of wandelaar aan boord, geniet van een kort stukje varen en laat je overzetten naar de overkant. Vervolg daarna je route verder langs het water of strijk lekker neer op een terras om optimaal te genieten van het uitzicht op het water.

Meer informatie over Veerponten Amsterdamse bos Veerpont het Pontje en Veerponten de Smient en de Fuut.

4. Waterfiets

Zin om actief het water op te gaan? Daarvoor is het Amsterdamse Bos echt de place to be. Spring aan boord van een van de waterfietsen, en ontdek het Amsterdamse bos, de rust, de stilte en het groen om je heen. Een ideale activiteit om samen met vrienden of familie te doen op een zonnige dag.

Waterfietsen zijn te huur bij Kanoverhuur Amsterdamse Bos

5. Zwemmen

En als de mussen dan echt dood van het dak vallen, is natuurlijk niets lekkerder dan  een frisse duik in de natuur te nemen. Maar waar kan dat eigenlijk in Amstelveen? Het buitenzwembad van Poel’s Up is een van deze plekken, het is een zwembad met bijzonder uitzicht op de Amstelveense poel. Daarnaast kun je ook in het Amsterdamse Bos terecht voor afkoeling. Zo is er een groot en klein kinderbad en daarnaast is het ook mogelijk om te zwemmen in de grote vijver, met – extra leuk voor kids -  een speeleiland bij de vijver.

Meer informatie over Poel's Up en over zwembaden in het Amsterdamse Bos