5x pasen in Amstelveen

| Xienna Foe-Aman

Het is bijna zover, Pasen 2022! Met deze feestelijke dagen zijn er allerlei leuke activiteiten te doen in Amstelveen. Van heerlijke ontbijtjes en sportieve activiteiten naar culturele uitjes. Ben jij benieuwd wat je kan doen tijdens dit Paas weekend? Hierbij 5 tips voor Paasactiviteiten in Amstelveen!

1. Paasontbijt tussen de geitjes

Ook met Pasen is Geitenboerderij Ridammerhoeve een leuke plek om naartoe te gaan. Vier Pasen met een heerlijk Paasontbijt tussen de geitjes, lammetjes en kuikentjes. Reserveer jouw Paasontbijtje snel door een mail te sturen naar horeca@geitenboerderij.nl en begin je dag lekker tussen de dieren!

Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen - geitenboerderij.nl

2. Tulpen plukken

Heb je op tweede Paasdag niks te doen? Gelukkig is de Pluktuin tweede Paasdag geopend! Bij de Pluktuin kan je tulpen trekken en narcissen knippen met het hele gezin. Voor kinderen is er om 13:00 en 14:30 een voorlees sessie, schrijfster Hettie Drost komt naar de Pluktuin om daar voor te lezen uit haar educatieve prentenboek ‘In de achtertuin van Plokje’. 

Amsteldijk Zuid 183b, Amstelveen - pluktuinamstelveen.nl

3. Poelster bosloop

Al meer dan 50 jaar wordt op tweede Paasdag de Poelster Bosloop gehouden. Wil je met Pasen actief bezig zijn, dan is de Bosloop het gelegen moment! Kies de afstand die je wilt lopen en geniet van de route door het Amsterdamse Bos. Ook kinderen zijn welkom om mee te doen aan de kidsloop. 

Doorweg 21, Amstelveen - poelster.nl

4. Arts in Cinema - Easter in Art

Genieten van een film gebaseerd op Pasen, dit kan in Cinema Amstelveen! Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en Europa, belicht de film de verschillende manieren waarop kunstenaars - waaronder Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen - het Paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld. Of je nu religieus bent of niet, deze buitengewone film vertelt niet alleen het mooiste verhaal ooit verteld, maar schetst via de allermooiste kunstwerken tevens een beeldende geschiedenis van onze beschaving.


Stadsplein 100, Amstelveen - schouwburgamstelveen.nl

5. Paasontbijtjes van Maalder

Bij Maalder kan je op tweede Paasdag heerlijk high tea-en als je geen zin hebt om thuis te lunchen of er gewoon lekker op uit wilt! Wil je de high tea op je gemak thuis eten, is dat ook mogelijk door t/m vrijdag 15 april een box te reserveren. Deze wordt dan bij je thuis bezorgd of kan je afhalen!

Maalderij 21a, Amstelveen - maalder.nl

Stem op jouw favoriete natuurfoto

Stem en maak kans op een van de VIP-tickets voor de tentoonstelling in het Cobra Museum