5x De sportzomer in Amstelveen

| Jochem Brak

Deze zomer staat Amstelveen bol van de sportieve evenementen. Van beachsporten in het stadshart tot internationale hockeywedstrijden en traditionele drakenbootraces.

Amstelveen Beach - 15 - 27 juni, Stadsplein

Pal in het midden van het Stadsplein vind je deze zomer opnieuw deze zomerspot. Even het zand tussen je tenen voelen is leuk, maar Amstelveen Beach is meer dan alleen de grootste zandbak van Amstelveen. Gedurende de gehele periode zijn er toernooien en themadagen gepland. Beachbadminton, BeachPickleball en natuurlijk Beachvolleybal, maar ook evenementen speciaal voor de kids  met parkspelen, luchtkussens en een kidsfestival.

Amstelveen Beach

Queen & King of the Court - 22 & 23 juni, Stadsplein

Queen & King of the Court is een snellere spelvariant van beachvolleybal, waarbij er altijd actie is op het veld. Op één veld spelen vijf teams tegelijkertijd tegen elkaar in drie rondes. Voor het eerst maakt de Queen & King of the Court National Series ook een stop in Amstelveen. Het is een unieke kans om topbeachvolleybal van dichtbij te zien en voor zowel nieuwkomers als kenners om deze versnelde, straatvoetbal-achtige versie van de sport in actie te ervaren.

Queen & King of the Court

FIH Pro League 2024 - 27 – 30 juni, Wagener Stadion

Deze zomer zit vol redenen om je oranje kloffie tevoorschijn te halen: het EK, de Olympische Spelen, maar ook hier in Amstelveen wordt om goud gestreden.

Tijdens de FIH Pro League-wedstrijden in het Wagener Stadion gaan de Nederlandse hockeydames en -heren de strijd aan met onze Benelux-buren. Dat betekent spannende wedstrijden tegen Duitsland en België. Ook zijn er wedstrijden tussen Groot-Brittannië, België en Duitsland.

Bekijk het wedstrijdschema 

Open Water zwemevenement - 30 juni, de Bosbaan

Normaal wordt de Bosbaan vooral gebruikt voor roeiwedstrijden maar op deze dag kan je hier het water trotseren in alleen een zwempak. Tijdens het Open Water zwemevent zijn er wedstrijden voor 250 meter tot 4000 meter.

Het evenement is niet alleen voor de Michael Phelps’s onder ons. Alle zwemmers, van beginners tot gevorderden zijn welkom om deel te nemen aan de verschillende afstanden en activiteiten.

Inschrijven kan tot 25 juni

Open water zwemevenement 

Stichting Open Water Zwemmen OEZA

Drakenbootraces op de Bosbaan - 31 augustus & 21 september, De Bosbaan

Drakenbootvaren is een oude, Chinese volkssport met felgekleurde lange, brede boten, met een drakenkop en een drakenstaart. Naast een stuurman zit in elke boot ook een drummer die het tempo aangeeft. Dit zorgt ervoor dat een drakenbootrace niet alleen spannend is, maar ook kleurrijk en een tikkeltje muzikaal. Erg leuk om een keertje mee te maken.

Dit jaar zijn er nog twee wedstrijden op de Bosbaan. Tijdens de EDHC Regatta op 31 augustus komen clubs van binnen- en buitenland naar het Amsterdamse Bos om op de Bosbaan te strijden op 500, 200 en 2.000 meter. Later in het jaar komen alle Nederlandse drakenbootclubs samen tijdens het Nederlands Kampioenschap drakenbootvaren.

Nederlands kampioenschap 2017, NDBF