5 x Amsterdamse Bos in de winter

| Robin Heins

Wist je dat het Amsterdamse Bos drie keer zo groot als Central Park in New York en wel 22 keer zo groot is als het Vondelpark? Niet gek dat er daarom genoeg te beleven is. Ook in de winter zijn er genoeg redenen om het Amsterdamse Bos te bezoeken. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Bekijk de 5 tips voor het Amsterdamse Bos in de winter!

1. Schotse Hooglanders spotten in het Amsterdamse Bos

De Schotse Hooglanders zijn de natuurlijke maaimachines van het bos. De Hooglanders kunnen goed tegen de kou en blijven ook in de winter buiten. Deze imposante dieren begeven zich in het Schinkelbos en ten noorden van Europarcs.

2. Wandelen in het Amsterdams Bos

Het Amsterdamse Bos telt maarliefst 7 prachtige wandelroutes met verschillende afstanden. Bij de Boswinkel kun je de routebeschrijvingen kopen of je vind ze online terug. Ga bijvoorbeeld voor de Oude Polderwandeling en begeef je langs De Oeverlanden waar je onder andere vogels kunt spotten. 

3. Geitenboerderij Ridammerhoeve

In het midden van het Amsterdamse Bos zit de Geitenboerderij Ridammerhoeve. Uiteraard kan je hier heel veel geitjes bekijken en zelfs voeren of aaien. Maar naast geitjes zijn er ook kippen, varkens, koeien en paarden. Ook zit er een mooie boerderijwinkel waar ze onder andere biologische groente, kaas en vlees verkopen. De speeltuin en het horeca gedeelte maakt deze boerderij een perfecte plek om een bezoekje aan te brengen. 

Nieuwe Meerlaan 4, 1182 DB Amstelveen - www.geitenboerderij.nl 

4. Fietsen en hardlopen in het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos in Amstelveen is een prachtig natuurgebied met ongekende sportieve mogelijkheden. Er is 50 kilometer aan fietspaden, 3 verschillende hardlooproutes van 5, 10 en 21 kilometer, een veldlooproute van 3 kilometer en zelfs een boscross van 2,2 kilometer met 18 trimtoestellen. Allemaal prima te doen in de winter!

5. Overnachten in het Amsterdamse Bos

Wil je echt even lekker tot rust komen? Boek dan een heerlijk verblijf bij de nieuwe Europarcs Citycamping Amsterdamse Bos. Je kan hier helemaal back to basic gaan of bijvoorbeeld een heerlijke ecolodge huren met eigen sanitair voor wat meer luxe. Huur meteen een fiets om de rest van het Amsterdamse bos te ontdekken!

 

Fotowedstrijd: Natuurlijk Amstelveen

Doe mee aan de fotowedstrijd voor volwassenen én kinderen. Maak kans op leuke prijzen!