Koningsdag en Koningsnacht

Tips en activiteiten tijdens Koningsdag & Koningsnacht

Koningsdag is de dag waarop heel Amstelveen oranje kleurt. Tijdens deze nationale feestdag zijn er door de hele stad leuke feesten en activiteiten voor jong en oud te beleven. Ben jij benieuwd naar wat er allemaal te doen is tijdens deze dag in Amstelveen? Ontdek het hier!

Tips voor een leuke koningsdag

Op Koningsdag coördineert en organiseert Amstelveen Oranje samen met de lokale horeca diverse leuke activiteiten. Een dag vol feest en plezier  voor alle leeftijden, waarbij tevens de  geschiedenis en tradities van Amstelveen wordt geëerd. Of je nu wilt genieten van muziek, dans, sport of culinaire hoogstandjes, er is voor ieder wat wils. Bekijk het programma op Amstelveenoranje.nl voor de laatste updates.

Struinen over de vrijmarkten

Elk jaar is het op 27 april weer tijd voor Amstelveens grootste vlooienmarkt. Door de stad heen zijn op verschillende plekken de leukste en gezelligste vrijmarkten te vinden. Heb jij wat spullen over om te verkopen of ben je juist op zoek naar dat ene pareltje? Neem dan vooral eens een kijkje op een van de markten.

Amstelveense vrijmarkten

Het lekkerste oranje gebak

Tijdens Koningsdag kan het oranje gebak natuurlijk niet missen. De oranje soezen en tompoucen worden vers geproduceerd door verschillende bakkers in Amstelveen. Het is dan ook echt de moeite waard om tijdens deze nationale feestdag een van deze lekkernijen te halen bij de bakkers in Amstelveen.

De beste plekken voor gebak

Oud-Hollandse gezelligheid

Na een lange dag struinen en oranje gebak eten toe aan een drankje? Ook tijdens Koningsdag kun je bij de meeste bars en cafés in Amstelveen terecht voor een goeie borrel, muziek en bovenal gezelligheid.

Bars & Cafés

Wandel door de Heemparken

Zie de mooiste inheemse planten en bloemen van Nederland in een van de rijksmonumentale parken van Amstelveen. De perfecte plek om even tot rust te komen te midden van alle drukte van Koningsdag.

Bezoek de Heemparken

Meer Amstelveen