In het hart van de molen

Behind the Originals

Nog een verrassende Amstelveen Original is restaurant De Jonge Dikkert. Gebouwd in 1672 en gaat al jaren mee als restaurant. Toch is de Jonge Dikkert steeds met de tijd meegegaan en is het momenteel een van de culinaire hotspots in Amstelveen.

Molen de Dikkert

Het karakterstieke pand is een begrip in Amstelveen. Iedereen weet waar de molen staat maar wist je ook dat niet alleen het pand karakter heeft maar ook het concept van eten, drinken en beleven? De naam “De Jonge Dikkert” draagt het restaurant niet voor niets. Er is constant vernieuwing en verjonging. Niet alleen het interieur is eigentijds maar ook de beleving van een lunch of diner. 

De keuken van de Jonge Dikkert

De menukaart is opgebouwd uit authentieke producten uit binnen- en buitenland met oog op het seizoen. Vertrouwde producten en herkenbare ingrediënten worden met respect voor de puurheid, eerlijk en met techniek bereid. Puurheid en duurzaamheid zijn dan ook dé kernwoorden van de keuken in de molen.

Marcel Bonda - Chef de Cuisine

De wieg van Marcel Bonda stond hemelsbreed nog geen 500 meter van de plaats waar oorspronkelijk molen De Dikkert stond! Bijzonder dat hij 33 jaar later de scepter zwaait in diezelfde molen. Bonda is klassiek geschoold, heeft door de jaren heen een eigen signatuur ontwikkeld en houdt vooral van puur koken. Zijn ambitie is om met De Jonge Dikkert het hoogst haalbare niveau te halen.

Kom langs!

Adres:
Amsterdamseweg 104a, 1182 HG Amstelveen

Contact:
jongedikkert.nl

Openingstijden:

Lunch 
Dinsdag t/m Vrijdag 12:00 – 15:00

Diner
Dinsdag t/m Zaterdag 17:30 - 22:00
 

 

Meer Amstelveen