Soweto Gospel Choir

Afrika’s bekendste gospelkoor komt terug naar Nederland. Dit gloednieuwe concert van het drievoudig Grammy-winnende Soweto Gospel Choir is een ode aan de Zuid-Afrikaanse Vrijheidsbeweging en de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging.

Nummers van legendarische artiesten
Uitgedost in uitbundig kleurrijke kostuums zingt het 16-stemmig koor in Hope de prachtige Zuid-Afrikaanse vrijheidssongs die hun regenboognatie inspireerden. Daarnaast brengen ze spetterende vertolkingen van de muziek van de Civil Rights Movement, waaronder nummers van legendarische artiesten als Billie Holiday, James Brown, Otis Redding, Curtis Mayfield en Aretha Franklin. Een onvergetelijke avond met hoopgevende muziek en betoverende harmonieën. Stilzitten is geen optie.

Hope is een speciale show voor ons koor. Dit zijn de liedjes waarmee we zijn opgegroeid; die ons inspireerden en die ons blijven inspireren. Hope laat de kracht van zang en performance zien en hoe ze echte verandering kunnen inspireren en begeleiden.’ – Shimmy Jiyane (koorleider Soweto Gospel Choir)

Wanneer

  • Zaterdag 28 december 2024 om 20.00 uur

Kenmerken


Locatie