5x Herfstvakantie in Amstelveen

| Jochem Brak

In de herfstvakantie is er voor iedereen wel wat te beleven. Activiteiten voor kids of voor de hele famlie! Bezoek een poppenspel, maak je eigen versierde pompoen of overnacht tussen de kunst. Leef je uit in het Fun Forest Bos of laat je creativiteit de loop bij de bieb.

1. Overnachten in het Museum

Samen met andere campingbezoekers kan jij een nachtje doorbrengen tussen de kunst het Cobra Museum. Neem je eigen matras, slaapzak en zaklamp mee. En zoek een plekje onder je favoriete schilderij. Natuurlijk wordt er meer gedaan dan alleen slapen. In de avond zijn er allerlei leuke activiteiten: er is een film, er zijn workshops en je kan meedoen aan spelletjes zoals Weerwolven en Twister.


Cobra Museum voor Moderne Kunst, Sandbergplein 1, Amstelveen - cobra-museum.nl

2. Klimmen in het klimbos

Fun Forest in Amstelveen is een uniek klimbos in het midden van het Amsterdamse Bos. In Fun Forest klauter je van de ene boom naar de andere. Over touwnetten, wiebelbruggen en evenwichtsbalken. Zowel voor jong & oud een spannend avontuur,  met negen verschillende parcours is er voor iedereen wat te beleven.

Bosbaanweg 3, Amstelveen - funforest.nl

3. Poppenspel bij het Amstelveens Poppentheater en Schouwburg Amstelveen

Wie is er nou niet bekend met de avonturen van het ondeugende konijntje Pieter Konijn. In deze interactieve voorstelling gebaseerd op de boeken van Beatrix Potter wordt het verhaal opnieuw tot leven gebracht met behulp van prachtige poppen en decor.

En dat is niet het enige toneelstuk gebaseerd op een prentenboek deze herfst. Bij het Amstelveens Poppentheater kan je op avontuur met De Kleine ijsbeer naar het beroemde prentenboek van Hans de Beer  

4. Maak een Gi Ga Groen collagegedicht in Bibliotheek Westwijk

Laat je creativiteit de vrije loop met deze  Gi Ga Groen collagegedicht workshop van AMAI Award winnende dichter en programmamaker Meliza de Vries. Ga aan de slag met schaar en tijdschriften om een collage te maken. Daarna knip je woorden uit een pagina om zo een unieke combinatie te maken.

Westwijkplein 1, 1187 LS Amstelveen -  debibliotheekamstelland.nl

5. Maak je eigen Halloween-pompoen

Je ziet ze elk jaar rond deze tijd. Pompoenen met een grijnzende glimlach en ogen die je mooi kan laten flikkeren met een waxinelichtje. Maar hoe maak je dat eigenlijk?

De hele herfstvakantie kan je zonder reservering langskomen bij Pluktuin Amstelveen waar ze dit met behulp van kindvriendelijk gereedschap voordoen.jij zelf aan de slag met het uithollen, uitsnijden en natuurlijk versieren van jouw eigen pompoen.


Amsteldijk Zuid 183b, Amstelveen - pluktuinamstelveen.nl