60 jaar Amstelveen

Vier het feestje met ons mee!

In 2024 bestaat Amstelveen 60 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Door het jaar heen vinden er verschillende kleine en grote evenementen plaats, verspreid over de stad.

Benieuwd wat er te doen is? Binnenkort wordt het volledige programma op deze pagina bekendgemaakt!

Hieronder alvast een voorproefje: 

Noordhollands Jeugdorkest - 7 september, Schouwburg Amstelveen

Het Noordhollands Jeugdorkest, met maar liefst 7 Amstelveense jongeren, komt voor het eerst naar Amstelveen. Beleef het mee! Ter gelegenheid van 60 jaar Amstelveen kost een kaartje voor deze muzikale ervaring slechts € 3,50. Wees er snel bij want vol = vol.

Bestaat Amstelveen pas 60 Jaar?

Ja, Amstelveen is een stuk jonger dan je zou denken. In 1964 veranderde de gemeente Nieuwer-Amstel haar naam in Amstelveen. De reden voor de naamsverandering was vooral praktisch. Na de oorlog maakte gemeente Nieuwer-Amstel een explosieve groei en ontstonden er meerdere kernen. De kern Amstelveen, gelegen aan de Poel, was de grootste en vooral de meest bekende.

Daarom besloot de gemeenteraad in 1963 om de naam te veranderen in Amstelveen. De nieuwe naam werd grootst aangekondigd. Een stoet herauten te paard voorafgegaan door een politieauto trok door de stad met de boodschap:

Veelgestelde vragen over 60 Jaar Amstelveen