Tentoonstellingen Museum Jan

Nu te zien

Museum JAN is een museum in Amstelveen voor beeldende kunst en blinkt uit in glaskunst. De eigen collectie bestaat uit unieke glasobjecten, bijeengebracht door de oprichter Jan van der Togt. Hij verzamelde internationale topkunst en zocht naar wat hem esthetisch boeide. Naast deze karaktervolle collectie biedt Museum JAN een breed en aansprekend tentoonstellingsprogramma.

Museumatelier van Jan - Over de schouder van de kunstenaar

In het Museumatelier van Jan kijk je mee over de schouder van kunstenaar Jan Verschoor (1943). Tijdens de renovatie van zijn eigen atelier worden de museumzalen tijdelijk omgetoverd tot open atelier. Aanschouw de totstandkoming van zijn nieuwe werken in een museale omgeving omringt door zijn eerdere werk.

Over Jan Verschoor

Jan Verschoor is naast autonoom kunstenaar ook mede-oprichter van Museum JAN. Hij adviseerde oprichter Jan van der Togt bij het samenstellen van zijn collectie en was 25 jaar lang directeur van het museum. Verschoor is nog steeds vergroeid met het museum: zijn woonkamer maakt er zelfs letterlijk deel van uit en zijn atelier zit in het oude schooltje ernaast.

Bekijk meer over de collectie

Sam Drukker - Onderweg

De tentoonstelling Sam Drukker - Onderweg toont schilderijen en tekeningen van kunstenaar Sam Drukker.  Plague and Falling Man zal voor het eerst te zien zijn in Museum JAN. Sam Drukker exposeerde eerder in o.a. Museum het Rembrandthuis, Museum van Loon, Joods Historisch Museum.

Over Sam Drukker

Sam Drukker (1957, Goes) staat bekend om zijn portretten die hij schildert met losse penseelstreken op oude en gevonden materialen. In zijn werk schildert hij mensen van al hun verschillende kanten. Onzekerheid, kracht, schoonheid en ouderdom zijn te zien in schilderijen waarin de geportretteerden onderweg lijken te zijn; soms doelbewust en soms ontheemd, met een nog onbekende bestemming.

Bekijk meer over de collectie