Tentoonstellingen Museum Jan

Schitterend glas - 30 jaar Museum JAN

Museum JAN viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan! Dit wordt gevierd met de jubileumtentoonstelling 'Schitterend glas - 30 jaar Museum JAN': een overzicht van de bijzondere glascollectie.

Nu te zien 'Schitterend Glas'

Over de collectie

De tentoonstelling Schitterend glas - 30 jaar Museum JAN is te zien in de vernieuwde glaszaal van Museum JAN. Ook het glasobject 'Verre églomisé' van kunstenares Barbara Nanning, dat zij ter ere van dit 30-jarig jubileum schonk, zal te zien zijn.

Bekijk meer over de collectie

Sam Drukker - Onderweg

De tentoonstelling Sam Drukker - Onderweg toont schilderijen en tekeningen van kunstenaar Sam Drukker.  Plague and Falling Man zal voor het eerst te zien zijn in Museum JAN. Sam Drukker exposeerde eerder in o.a. Museum het Rembrandthuis, Museum van Loon, Joods Historisch Museum.

Over Sam Drukker

Sam Drukker (1957, Goes) staat bekend om zijn portretten die hij schildert met losse penseelstreken op oude en gevonden materialen. In zijn werk schildert hij mensen van al hun verschillende kanten. Onzekerheid, kracht, schoonheid en ouderdom zijn te zien in schilderijen waarin de geportretteerden onderweg lijken te zijn; soms doelbewust en soms ontheemd, met een nog onbekende bestemming.

Bekijk meer over de collectie

Prijs voor glaskunst - Bernardine de Neeve-prijs 2021

Nieuwe werken van de drie genomineerde kunstenaars voor de ‘Bernardine de Neeve-prijs 2021’ zijn te zien in Museum JAN. De drie kanshebbers zijn Jenny Ritzenhoff, Judith Roux en Nataliya Vladychko.