Kunstinitiatieven tijdens de lockdown

Zien je muren er wat leeg uit en ben je al een tijdje niet naar het museum geweest? De initiatieven op deze pagina helpen de kunst- en museumliefhebbers door de lockdown. 

Kunstuitleen - Júlia dos Santos Baptista

Júlia dos Santos Baptista heeft de afgelopen jaren veel schilderijen gemaakt in haar atelier in Amstelveen. Velen maken nu deel uit van privécollecties van kunstliefhebbers over de hele wereld.
Andere schilderijen zijn echter nog op zoek naar een lege muur. Kunstliefhebbers krijgen nu de kans om deze mooie schilderijen voor een laag bedrag thuis aan de muur te hangen. 

Meer informatie

Activiteiten op Kunstgebied

Ontdek welke activiteiten je thuis en corona proof kunt doen. Optische ilusie fotograferen, tips voor fotograferen met je smartphone, sprookjes schilderen, digitale schrijfles en meer. Kies een activiteit en ga aan de slag! Scan de QR code of ga direct naar de website van Kunst lokaal to go!

Kunst lokaal to go

Online Rondleidingen - Het Cobra Museum neemt je mee door de tentoonstellingen

Loop de beeldenroute

Als groene gemeente in de Randstad heeft Amstelveen een prachtige verzameling met ruim tachtig beelden in de openbare ruimte. Van de klassieke Zuil met bloembak tot het controversiële 'Der Bogen’ van Armando. Volg de beeldenroute of ontdek de collectie op de interactieve kaart.

Naar de beeldenroute

Zelf aan de slag? - Bij deze winkels kan je materialen kopen om zelf een kunstwerk te maken

Online expositie Open Ateliers Amstelveen 2020

Open Ateliers Amstelveen kon vorig jaar helaas niet doorgaan. Gelukkig kan je via de de prachtige online expositie het werk van alle deelnemende kunstenaars bekijken. 

Bekijk de online expositie