Frida Kahlo & Diego Rivera

Verwacht: Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution

Vanaf mei 2021 verwachten we voor het eerst in Nederland een prachtige privecollectie met topkunst uit Mexico. De tentoonstelling van Frida Kahlo en andere Mexicaanse modernisten is in het Cobra museum te zien vanaf 28 mei tot 26 september. Tijdens deze tentoonstelling worden schilderijen, tekeningen en foto's getoond. 

Bewonder de Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution tentoonstelling en ontdek de wereld van de wereldberoemde Mexicaanse modernisten. 

Over de collectie

De prestigieuze collectie Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art – beheerd door de Vergel Foundation –is voor het eerst in Amstelveen te zien is. Samen met de Dolores Olmedo collectie  is Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art  de belangrijkste verzameling van het werk van de wereldberoemde kunstenaar Frida Kahlo.

Bekijk meer over de collectie

Over Frida Kahlo zelf

Frida Kahlo (Mexico, 1907-1954) is op dit moment wellicht de beroemdste vrouwelijke kunstenaar in de wereld. Kahlo volgde kunstonderwijs, maar raakte in 1925 ernstig gewond door een tramongeluk. Ze wordt ook wel de selfie-queen van de twintigste eeuw genoemd, vanwege de zelfportretten. Ze was een radicale, getalenteerde, gehandicapte, bi-culturele en biseksuele vrouw wiens nalatenschap wereldwijd nog steeds velen inspireert.

Meer over Frida Kahlo

Amsterdam - Cobra Museum Routes - Kies je fietsroute van Amsterdam het museum